Nekdanji gojenci/ke

Združenje nekdanjih gojencev in gojenk ima v naši stvarnosti spremenljiv pomen. Čutimo pomembnost združenja, a se zavedamo, da ima za svoj obstoj in delovanje potrebo po kontinuiteti v času. Želimo si, da bi iz dejavnosti, ki jih v zadnjem času močneje zastavljamo in imajo večji časovni vzgojni obseg, kot je na primer vzgoja v vrtcu ali bivanje v domu (dijaškem ali študentskem), počasi nastalo združenje, ki bi dajalo odgovor na potrebe konkretnih oseb, ki bi želele še naprej se združevati znotraj salezijanske karizme. Je združenje, ki nekdanjim gojenkam pomaga, da v lastni družini in na delovnem mestu širijo salezijansko karizmo in duha, ki so ga prejele v našem domu. Srečanja jim omogočajo, da si pridobijo moč, razsvetljenje, pogum in navdušenje za življenje.

Trenutno so to nekdanje gojenke iz predvojnega časa, nekdanje kandidatke in nekdanje dijakinje ali sodelavke Doma Betlehem. Srečanje imajo enkrat na dve leti.

Želimo si povezovanja novih skupin mladih, na primer deklet, ki so bile nastanjene v študentskem domu.


NEKDANJI GOJENCI VRTCA LAVRA

Gre za specifično dejavnost, ki se je rodila v okviru vrtca Lavra v Murski Soboti. Ko predšolski otrok zapusti naš vrtec, postane nekdanji gojenec vrtca Lavra. Sestre HMP ohranimo z njim stik v času odraščanja preko Glasila vrtca Lavra, skupnih srečanj, dopisovanja, vključevanja v razne skupine in preko priložnostnih srečanj. S pomočjo srečanj ohranjajo vez s prijatelji, sestrami in salezijansko karizmo. Dajemo jim spoznavati salezijansko družino in poglabljati preventivni vzgojni sistem. Opogumljamo jih, da v salezijanskem slogu delujejo v svojih družinah, v cerkvenih skupnostih, v družbi ter pri naših vzgojno-pastoralnih dejavnostih. Posredujemo jim cilje, da bi lahko živeli in posredovali vrednote, ki so jih pridobili v času svojega oblikovanja v vrtcu. Tako se počasi usposabljajo, da bodo lahko vedno bolj dejavno sodelovali pri vzgojnem poslanstvu. Nekateri še bolj močno ohranjajo z nami stike tudi preko družinskih vezi. Zelo radi se vključujejo v skupine, ki jih vodijo sestre, bolj zavzeti pa že dejavno sodelujejo in pomagajo pri naših srečanjih in tako dajejo na razpolago svoj delež prejete vzgoje.

Pomembno je spremljati njihovo rast, jih povezovati med seboj, da bi kot mladi in kasneje kot odrasli delali za dobro v salezijanski družini, v Cerkvi in v družbi. Naš namen je spremljati jih do te točke, da bi se vsaj kdo lahko vključil v svetovno Združenje nekdanjih gojencev.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Dela usmiljenja

so kot številne niti,

ki vas povežejo z Bogom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon