Duhovne vaje in kongres salezijancev sotrudnikov

07.05.2018 

V petek in soboto, 4. in 5. maja 2018, so se v Želimljem zbrali salezijanci sotrudniki iz slovenskih sotrudniških centrov na duhovnih vajah, ki jih je vodila s. Martina Golavšek.


Poleg inšpektorialne delegatke HMP za salezijance sotrudnike s. Martine, je bil ves čas navzoč tudi inšpektorialni delegat SDB za salezijance sotrudnike g. Ivan Turk.

Duhovne vaje so zaključili z inšpektorialnim kongresom, na katerem so na novo izvolili inšpektorialni svet salezijancev sotrudnikov. S hvaležnostjo in zaupanjem svoj mandat inšpektorialnega koordinatorja nadaljuje še za eno triletje Tilen Mlakar.

Poleg tega pa so potrdili dve novi kratici:

  • za salezijance sotrudnike - SalS
  • in za Združenje salezijancev sotrudnikov - ZSalS.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Zavedaj se, da imaš

angela, ki te spremlja,

varuje in je tvoj prijatelj.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon