Novo vino v nove mehove

27.08.2018 

 

V petek in soboto, 24. in 25. avgusta 2018, smo se vse sestre hčere Marije Pomočnice slovensko-hrvaške inšpektorije zbrale na Bledu na inšpektorialnem srečanju.

 


Na začetku nas je pozdravila inšpektorica s. Mojca Šimenc, zelo pa smo bile vesele tudi prisotnosti članice vrhovnega sveta s. Mire Peče. Cilj našega srečanja je bil, da se bolj utrdimo v veri in ljubezni do skupnosti ter poslanstva ter si povemo nekaj misli, ki nas bodo lahko vodile skozi leto.

Ob prebiranju in premišljevanju Božje besede, naših Konstitucij in dokumenta Novo vino v nove mehove smo osebno, v majhnih skupinah in vse skupaj molile in se pogovarjale o tem, kaj dobrega starega in dobrega novega najdemo v naših skupnostih in inšpektoriji, kaj nas veseli in česa se bojimo ali nas moti. Skupaj z Marijo in kot Marija smo odkrivale, kako je vse v Božjih rokah tudi takrat, ko nam je težko, ko nas kaj iznenadi in "vrže s tira". Zbrane po skupnostih pa smo načrtovale, katere male, a konkretne korake lahko naredimo v prihodnjem letu v svojem življenju, v skupnostih in v poslanstvu.

S tem srečanjem smo obeležile tudi 25. obletnico naše inšpektorije. Zahvalno sveto mašo je daroval salezijanski inšpektor g. Marko Košnik, ki nas je spodbudil, da naj še naprej z nam lastnim ženskim genijem bogatimo salezijansko družino in njeno poslanstvo med mladimi. Z uvodnimi besedami, ki so jih izrekle vse štiri sestre, ki jim je bilo v tem času zaupano vodenje inšpektorije, smo položile na oltar svoj spomin in svojo hvaležnost za vse, kar smo v teh letih živele, z Marijino hvalnico Magnificat pa smo slavile Gospoda za vse tisto, kar je in kar bo v nas in po nas velikega storil.

Besedilo: s. Katja B.

Foto: s. Zrinka M.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon