Oratorij v Radljah ob Dravi

21.07.2019 

»Imaš moč dano od Boga, moč, ki premaga vsakega, moč, ki pomaga ti, da z njo rešiš vse ljudi ...« je na oratoriju v Radljah ob Dravi od 7. do 14. 7. 2019 prepevalo 83 otrok in 26 animatorjev skupaj s s. Marto Zadravec ter p. Jožetom Poljanškom. Oratorij smo začeli v nedeljo pri sv. maši z blagoslovom animatorjev in otrok. Vsak dan smo komaj čakali na dramsko igro o Petru Klepcu, ki so jo odlični odigrali naši animatorji. Pri katehezah smo se veliko novega naučili in naše znanje poglobili, komaj smo čakali tudi raznolike delavnice od kuharske, frizerske, novinarske do družabnih iger, obiskali smo tudi radeljske prostovoljne gasilce ... za vsakega se je našlo kaj zanimivega, pri velikih igrah pa smo se naučili prave mere tekmovalnosti in sodelovanja. Posebej smo se razveselili tudi izleta v Olimje, kjer smo si ogledali lekarno, čokoladnico in se povzpeli na Jelenov greben. Skupaj smo preživeli lep teden, poln blagoslova in prijateljstva, pesmi, igre in molitve. Da je bil teden še boljši gre vsa zahvala tudi vsem dobrotnikom za darove, slastna kosila in molitve ... Veselimo se že naslednjega oratorija! Vsem želimo lepe blagoslovljene počitnice.

Animatorka Zala

 
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon