Oratorij v župniji Pečarovci

06.07.2017 

Letos je že 16. odmevala oratorijska himna v Pečarovcih. Oratorij je nosil naslov Dotik nebes in govori o Mariji, o njenem življenju, ob katerem smo se tudi mi navdihovali.Oratorij smo začeli 26.6. in končali 2.7.


 

Zjutraj smo se zbrali ob 9.uri, začeli smo z oratorijsko himno in z drugimi Marijinimi pesmimi in molitvijo, ki je bila pestra in dobro pripravljena.Tudi zgodba nam je segla globoko do srca in nas obogatila, saj je Marijino življenje zelo bogato.Vse to smo še obogatili z dobro pripravljeno katehezo.Vsak dan so otroci dobili nalogo, da so sami poiskali misel iz Božje besede, jo napisali in si jo spravili v mošnjiček, da so si ga nesli domov za spomin.Vsak dan smo spoznali eno Marijino Božjo pot. Sledile so delavnice, v katerih smo naredili krasne izdelke: mošnjiček, blazinico s sliko fatimske Marije, okraševali smo okvirje, rožni venec in se naučili še drugih ročnih spretnosti. Največ preglavic nam je delal rožni venec, a smo ga s pomočjo sestre Cilke in animatorjev uspeli narediti, to pa bo lep spomin na letošnji oratorij.Tudi različnih iger ni manjkalo na igrišču. En dan smo se hladili in zabavali v Termah 3000 v Moravskih Toplicah. Dobre gospodinje pa so nas razvajale vsak dan z dobro hrano pri kosilu in malicah.Tudi piknik ni manjkal. Za praznik sv. Petra in Pavla smo sodelovali pri sveti maši in molili za duhovnike, novomašnike in za nove duhovne poklice.

Gospodu Jožetu Hozjanu smo zelo hvaležni, da nam leto za letom organizira oratorij in nosi težo in odgovornost teh dni. Oratorij smo zaključili v nedeljo, 2.julija, s sveto mašo. Otroci, animatorji in sestra Cilka smo zelo zadovoljni z letošnjim oratorijem in se že veselimo naslednjega drugo leto.

Martina TemlinDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tistemu, ki ljubi Boga,

Bog vsako stvar obrne v dobro.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ODNOS DO BABICE
Odnos matere Marjete do nje je bil tak, kot bi babica bila gospodinja. Spoštovala jo je in poslušala, kot bi bila njena mati. O vseh stvareh se je z njo pogovorila. Ko je imela kak trenutek časa, se je usedla k njej, da sta si bili še bolj blizu. Kadar se je vrnila s trga, jo je vedno razveselila s kakšnim priboljškom, ki ga je babica imela zelo rada. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon