Otroški pevski zbor Murska Sobota gre na počitnice

19.06.2018 

Za nekatere je bilo nedeljsko jutro 17. 6. 2018 najbrž navadno nedeljsko jutro in za vernike v stolni župniji svetega Nikolaja Murska Sobota navadna nedeljska maša. Vendar je bilo za otroški pevski zbor Murska Sobota posebno. Vedeli smo namreč, da je pred nami lep in zanimiv dan.


Kot po navadi smo se tudi to jutro zbrali na koru, se upeli in peli še pri zadnji maši v letošnjem veroučnem letu ter se Bogu zahvalili za mnoge darove, ki smo jih deležni. Ker smo bili vse leto pridni in smo vestno sodelovali pri bogoslužju, smo se odločili, da naša sobotna srečanja, na katerih smo bolj ali manj samo peli, sklenemo s piknikom. Tako smo se okrog enajste ure z nasmejanimi obrazi, polni energije, pričakovanja in s pecivom v rokah zbrali na dvorišču sester HMP v Murski Soboti. Ena, dva, tri, in akcija se je začela. Otroci so poiskali igrače in se začeli veselo igrati, starši in ostali pa smo pripravili mize, klopi in narezali zelenjavo. Pridni očetje so se odlično organizirali in se lotili žara, mamica Monika pa nam je spekla langaše. Kot bi trenil, je bilo kosilo nared in naši trebuščki so že radostno čakali na vse dobrote, ki so bile na mizi. Ko smo se najedli, je sledilo prijetno druženje ob kavi, sladkih prigrizkih in lubenici, predvsem pa ob igri in zabavi naših pevcev. Na koncu smo se skupaj s starši s petjem zahvalili za prijeten dan, druženje in igro ter se v popoldanskih urah polni lepih vtisov počasi poslovili.

 

zborovodkinja Urška Votek

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon