Otroški pevski zbor Murska Sobota gre na počitnice

19.06.2018 

Za nekatere je bilo nedeljsko jutro 17. 6. 2018 najbrž navadno nedeljsko jutro in za vernike v stolni župniji svetega Nikolaja Murska Sobota navadna nedeljska maša. Vendar je bilo za otroški pevski zbor Murska Sobota posebno. Vedeli smo namreč, da je pred nami lep in zanimiv dan.


Kot po navadi smo se tudi to jutro zbrali na koru, se upeli in peli še pri zadnji maši v letošnjem veroučnem letu ter se Bogu zahvalili za mnoge darove, ki smo jih deležni. Ker smo bili vse leto pridni in smo vestno sodelovali pri bogoslužju, smo se odločili, da naša sobotna srečanja, na katerih smo bolj ali manj samo peli, sklenemo s piknikom. Tako smo se okrog enajste ure z nasmejanimi obrazi, polni energije, pričakovanja in s pecivom v rokah zbrali na dvorišču sester HMP v Murski Soboti. Ena, dva, tri, in akcija se je začela. Otroci so poiskali igrače in se začeli veselo igrati, starši in ostali pa smo pripravili mize, klopi in narezali zelenjavo. Pridni očetje so se odlično organizirali in se lotili žara, mamica Monika pa nam je spekla langaše. Kot bi trenil, je bilo kosilo nared in naši trebuščki so že radostno čakali na vse dobrote, ki so bile na mizi. Ko smo se najedli, je sledilo prijetno druženje ob kavi, sladkih prigrizkih in lubenici, predvsem pa ob igri in zabavi naših pevcev. Na koncu smo se skupaj s starši s petjem zahvalili za prijeten dan, druženje in igro ter se v popoldanskih urah polni lepih vtisov počasi poslovili.

 

zborovodkinja Urška Votek

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon