Poletni oratorij Bled

03.07.2017 

Devica Marija - Božja Mati

Letošnji oratorij bo zaznamoval lik Marije Božje Matere, ki je v vsej odprtosti svoje duše sprejela Božje povabilo in postala Mati Božjemu Sinu Jezusu. S pomočjo oratorijske zgodbe, katehez, delavnic in iger, bomo spoznavali njene kreposti: poslušanje, veselje, spoštovanje, pomoč v stiski, zaupanje, vztrajnost v molitvi. Skupaj bomo oznanjali, da nas Bog tako ljubi, da nam je po Mariji poslal svojega Sina za naše odrešenje. Šli bomo tudi na celodnevno romanje, oratorij pa zaključili s sveto mašo ter družabnim dogodkom za starše in družine.


Oratorij je namenjen vsem osnovnošolcem. Za mlade najstnike (otroke višjih razredov, od 6. do 9. r.) pripravljamo nekaj posebnih dejavnosti znotraj oratorijskega programa. Poleg tega bomo z njimi podaljšali en oratorijski dan (predvidoma v torek, 4. julija, do 21. ure), da bi se tako še bolj spoznali z animatorji in odkrivali lepoto sodelovanja v župnijski skupnosti.

 

Prijavnico in prispevek oddajte pri sestrah na Partizanski c. 6 ali v župnišču do 18. junija, da bomo lahko do pričetka pripravili zadostne količine materialov.

Prijavite se lahko s pisno prijavnico, ki jo najdete v cerkvi na Bledu in Zasipu ali pri sestrah na Bledu. Lahko pa se prijavite tudi s pomočjo ELEKTONSKE PRIJAVNICE.

 

Kaj morate imeti s sabo? Malico, športno obutev in veliko dobre volje.

 

Informacije: 031 574 616 (s. Marija Zabret) ali oratorij.bled@gmail.com


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon