Poletni oratorij Bled

03.07.2017 

Devica Marija - Božja Mati

Letošnji oratorij bo zaznamoval lik Marije Božje Matere, ki je v vsej odprtosti svoje duše sprejela Božje povabilo in postala Mati Božjemu Sinu Jezusu. S pomočjo oratorijske zgodbe, katehez, delavnic in iger, bomo spoznavali njene kreposti: poslušanje, veselje, spoštovanje, pomoč v stiski, zaupanje, vztrajnost v molitvi. Skupaj bomo oznanjali, da nas Bog tako ljubi, da nam je po Mariji poslal svojega Sina za naše odrešenje. Šli bomo tudi na celodnevno romanje, oratorij pa zaključili s sveto mašo ter družabnim dogodkom za starše in družine.


Oratorij je namenjen vsem osnovnošolcem. Za mlade najstnike (otroke višjih razredov, od 6. do 9. r.) pripravljamo nekaj posebnih dejavnosti znotraj oratorijskega programa. Poleg tega bomo z njimi podaljšali en oratorijski dan (predvidoma v torek, 4. julija, do 21. ure), da bi se tako še bolj spoznali z animatorji in odkrivali lepoto sodelovanja v župnijski skupnosti.

 

Prijavnico in prispevek oddajte pri sestrah na Partizanski c. 6 ali v župnišču do 18. junija, da bomo lahko do pričetka pripravili zadostne količine materialov.

Prijavite se lahko s pisno prijavnico, ki jo najdete v cerkvi na Bledu in Zasipu ali pri sestrah na Bledu. Lahko pa se prijavite tudi s pomočjo ELEKTONSKE PRIJAVNICE.

 

Kaj morate imeti s sabo? Malico, športno obutev in veliko dobre volje.

 

Informacije: 031 574 616 (s. Marija Zabret) ali oratorij.bled@gmail.com


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Ob koncu življenja boš

obral sadove svoje dobrote.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon