Poletni oratorij na Bledu

30.07.2017 

V ponedeljek, 3.7.2017, smo pričeli z oratorijem na Bledu. Udeležilo se ga je veliko otrok in mladih. V času zbiranja smo se igrali razne igre, ob 9. uri pa smo se zbrali v krogu, skupaj zapeli himno in dan izročili v Božje roke.


Z velikim pričakovanjem smo vsako jutro prisluhnili dramski igri, ki so jo pripravili animatorji. Letošnja tema oratorija je bila Devica Marija, zato je bila igra o njenem življenju. Sledile so kateheze, kjer smo prebrali odlomke iz sv. pisma, se o njih pogovarjali, peli in se predvsem učili. Na letošnjem oratoriju smo vsak dan pred kosilom molili rožni venec v cerkvi. Delavnice pa so letos potekale malo drugače. Starejši so imeli možnost obiskati poklicno delavnico, kjer so spoznali poklice kot so gorski reševalec, patronažna sestra, arhitekt … mlajši pa so slikali po lončkih, peli, šivali in ustvarjali. Pred zaključkom dneva smo vsak dan otroke prijetno utrudili z veliko igro. Za letošnje romanje pa smo izbrali Lesce, kamor smo se odpravili kar peš. V znani romarski cerkvi Marijinega vnebovzetja smo obhajali mašo in slišali tudi nekaj zgodovine o tej cerkvi. Dan smo nadaljevali v prijetnem vzdušju, si ogledali dramsko igro in dan zaključili z druženjem na šolskem dvorišču. Eno popoldne smo oratorij podaljšali za udeležence višjih razredov, s katerimi smo prisluhnili pričevanju ga. Vesne in se nato družili ob igri, petju in druženju na vrtu pri sestrah. Imeli pa smo tudi obisk oratorija iz Bevk, s katerimi smo se družili preko iger in pesmi. Oratorij smo zaključili v soboto, 8.7.2017, ko smo povabili tudi starše k dvigu zastave, dramski igri in katehezi. Oratorij smo slovesno zaključili s sveto mašo, kjer smo se zahvalili za vse darove. Tako je za nami neponovljiv oratorij, poln lepih spominov.

Zala SerianzDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 
Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon