Poletni oratorij na Bledu

30.07.2017 

V ponedeljek, 3.7.2017, smo pričeli z oratorijem na Bledu. Udeležilo se ga je veliko otrok in mladih. V času zbiranja smo se igrali razne igre, ob 9. uri pa smo se zbrali v krogu, skupaj zapeli himno in dan izročili v Božje roke.


Z velikim pričakovanjem smo vsako jutro prisluhnili dramski igri, ki so jo pripravili animatorji. Letošnja tema oratorija je bila Devica Marija, zato je bila igra o njenem življenju. Sledile so kateheze, kjer smo prebrali odlomke iz sv. pisma, se o njih pogovarjali, peli in se predvsem učili. Na letošnjem oratoriju smo vsak dan pred kosilom molili rožni venec v cerkvi. Delavnice pa so letos potekale malo drugače. Starejši so imeli možnost obiskati poklicno delavnico, kjer so spoznali poklice kot so gorski reševalec, patronažna sestra, arhitekt … mlajši pa so slikali po lončkih, peli, šivali in ustvarjali. Pred zaključkom dneva smo vsak dan otroke prijetno utrudili z veliko igro. Za letošnje romanje pa smo izbrali Lesce, kamor smo se odpravili kar peš. V znani romarski cerkvi Marijinega vnebovzetja smo obhajali mašo in slišali tudi nekaj zgodovine o tej cerkvi. Dan smo nadaljevali v prijetnem vzdušju, si ogledali dramsko igro in dan zaključili z druženjem na šolskem dvorišču. Eno popoldne smo oratorij podaljšali za udeležence višjih razredov, s katerimi smo prisluhnili pričevanju ga. Vesne in se nato družili ob igri, petju in druženju na vrtu pri sestrah. Imeli pa smo tudi obisk oratorija iz Bevk, s katerimi smo se družili preko iger in pesmi. Oratorij smo zaključili v soboto, 8.7.2017, ko smo povabili tudi starše k dvigu zastave, dramski igri in katehezi. Oratorij smo slovesno zaključili s sveto mašo, kjer smo se zahvalili za vse darove. Tako je za nami neponovljiv oratorij, poln lepih spominov.

Zala SerianzDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon