Poletni oratorij na Bledu

30.07.2017 

V ponedeljek, 3.7.2017, smo pričeli z oratorijem na Bledu. Udeležilo se ga je veliko otrok in mladih. V času zbiranja smo se igrali razne igre, ob 9. uri pa smo se zbrali v krogu, skupaj zapeli himno in dan izročili v Božje roke.


Z velikim pričakovanjem smo vsako jutro prisluhnili dramski igri, ki so jo pripravili animatorji. Letošnja tema oratorija je bila Devica Marija, zato je bila igra o njenem življenju. Sledile so kateheze, kjer smo prebrali odlomke iz sv. pisma, se o njih pogovarjali, peli in se predvsem učili. Na letošnjem oratoriju smo vsak dan pred kosilom molili rožni venec v cerkvi. Delavnice pa so letos potekale malo drugače. Starejši so imeli možnost obiskati poklicno delavnico, kjer so spoznali poklice kot so gorski reševalec, patronažna sestra, arhitekt … mlajši pa so slikali po lončkih, peli, šivali in ustvarjali. Pred zaključkom dneva smo vsak dan otroke prijetno utrudili z veliko igro. Za letošnje romanje pa smo izbrali Lesce, kamor smo se odpravili kar peš. V znani romarski cerkvi Marijinega vnebovzetja smo obhajali mašo in slišali tudi nekaj zgodovine o tej cerkvi. Dan smo nadaljevali v prijetnem vzdušju, si ogledali dramsko igro in dan zaključili z druženjem na šolskem dvorišču. Eno popoldne smo oratorij podaljšali za udeležence višjih razredov, s katerimi smo prisluhnili pričevanju ga. Vesne in se nato družili ob igri, petju in druženju na vrtu pri sestrah. Imeli pa smo tudi obisk oratorija iz Bevk, s katerimi smo se družili preko iger in pesmi. Oratorij smo zaključili v soboto, 8.7.2017, ko smo povabili tudi starše k dvigu zastave, dramski igri in katehezi. Oratorij smo slovesno zaključili s sveto mašo, kjer smo se zahvalili za vse darove. Tako je za nami neponovljiv oratorij, poln lepih spominov.

Zala SerianzDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Ne skušaj opravičevati

svojih napak, raje

jih skušaj popraviti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 
Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon