Postna duhovna obnova v ŠDAD

10.04.2019 

Na ponedeljkov večer, 8. 4., smo se zbrale ob molitvi križevega pota, da bi se ponovno spomnile Jezusovega trpljenja, njegovih zadnjih izdihljajev in odhoda v večnost. Hkrati smo se spomnile tudi na naše križe, bolečine in povezanost z Bogom preko zakramenta svete spovedi.Pri 12. postaji, Jezusa pribijejo na križ, sem se spomnila bloga kaplana Marka izpred nekaj let, ko je zapisal, kakšno nečloveško trpljenje je doživljal Jezus. Vsakomur je takšno trpljenje boleče. Slednje pa se ni ustavilo z izdihom Jezusa na križu, ampak se nadaljuje še danes. Jezus nas ima rad, tudi ko smo grešni in ne živimo Njegove ljubezni. Ko mislimo le na ugled, korist, ko ne mislimo nanj, ampak samo nase.

Takrat Jezus trpi, za nas, ker nas ljubi. Verjame, da ljubezen rodi ljubezen, če tudi se zdi, da do nje ne bo prišlo, pride.

Zato pridimo pred križ, pomolimo se, bodimo z njim v tišini in miru, saj križ predstavlja vse trpljenje tega sveta. Takrat bomo spoznali, kako velika je Njegova ljubezen, saj trpi za nas. Hkrati nas spodbuja, da tudi mi, kot On, zmoremo odpuščati, se dvigniti, trpeti in ljubiti.

Nina T.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon