Postna duhovna obnova v ŠDAD

10.04.2019 

Na ponedeljkov večer, 8. 4., smo se zbrale ob molitvi križevega pota, da bi se ponovno spomnile Jezusovega trpljenja, njegovih zadnjih izdihljajev in odhoda v večnost. Hkrati smo se spomnile tudi na naše križe, bolečine in povezanost z Bogom preko zakramenta svete spovedi.Pri 12. postaji, Jezusa pribijejo na križ, sem se spomnila bloga kaplana Marka izpred nekaj let, ko je zapisal, kakšno nečloveško trpljenje je doživljal Jezus. Vsakomur je takšno trpljenje boleče. Slednje pa se ni ustavilo z izdihom Jezusa na križu, ampak se nadaljuje še danes. Jezus nas ima rad, tudi ko smo grešni in ne živimo Njegove ljubezni. Ko mislimo le na ugled, korist, ko ne mislimo nanj, ampak samo nase.

Takrat Jezus trpi, za nas, ker nas ljubi. Verjame, da ljubezen rodi ljubezen, če tudi se zdi, da do nje ne bo prišlo, pride.

Zato pridimo pred križ, pomolimo se, bodimo z njim v tišini in miru, saj križ predstavlja vse trpljenje tega sveta. Takrat bomo spoznali, kako velika je Njegova ljubezen, saj trpi za nas. Hkrati nas spodbuja, da tudi mi, kot On, zmoremo odpuščati, se dvigniti, trpeti in ljubiti.

Nina T.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon