Postna duhovna obnova

29.03.2018 

Na praznik svetega Jožefa, je v ŠDAD potekala druga duhovna obnova. Dekleta smo se ob osmi uri zvečer zbrala ter začela z osebnim duhovnim romanjem. Sprva se je iz prostorov slišala čudovita pesem na čast našemu Odrešeniku, nato pa je sledila kratka molitev in pogovor z duhovnikom Tonijem Kmetom.


Tema pogovora je skoraj uro in pol tekla o eksorcizmu. Duhovnik nam je nevarnosti greha in hudiča skušal pokazati čimbolj nazorno z opisovanjem konkretnih primerov, s katerimi se je srečeval. Dekleta smo zbrano poslušala, nekatera pa so se tudi opogumila in postavila kakšno vprašanje. Pogovor bi lahko trajal dolgo v noč, a ker čas teče in nič ne reče, smo morale nadaljevati s programom. Med adoracijo in osebnim pogovorom z Jezusom, smo imele tudi možnost za sveto spoved. Ob koncu smo se še ustavile ob čaju in si izmenjale voščilo.

 

Besedilo: Špela

Foto: TIna L.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Čeprav nisi pridigar,

lahko pridigaš -

s svojim zgledom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon