Praznik hvaležnosti vrhovni materi 2017

30.04.2017 

Pod geslom Z vsem srcem oznanujmo veselje in s tematiko Z oratorijskim srcem v vzgojni skupnosti smelo nosimo mladim veselje evangelija smo Hčere Marije Pomočnice po vsem svetu 26. aprila obhajale praznik hvaležnoti naši vrhovni prestojnici, m. Yvonne Reungoat.Nalogo, da nas predstavljajo, je imela tokrat zahodna afriška inšpektorija Božje Matere - AFO s sedežem v Beninu. Na praznik Marije, Matere dobrega sveta je bil veliki dan hvaležnosti Bogu za vse dobro, ki ga prejemajo skupnosti in poslanstvo Družbe hčera Marije Pomočnice in dan hvaležnosti vrhovni materi za njeno podarjanje ter materinsko navzočnost, ko vodi in sprmlja svoje hčere na vsakodnevni hoji po poti svetosti.

Evharistčno slavje v mestu Cotonou se je začelo s procesijo proti župnijski cerkvi s fanfarami v prazničnem in veselem vzdušju, kar je izraz dinamike oratorijskega srca. Srce je bila tudi ikona, ki je spremljala slavje in je bilo sestavljeno iz fotografij, ki so jih poslale posamezne inšpektorije iz celega sveta. Navzoče so bile sestre iz inšpektorije, ki obsega štiri države (Gana, Benin, Slonokoščena obala, Mali), mladi, inšpektorice Medinšpektorialne afriške konference CIAM ter drugi povabljeni gosti. Voditelj evharistije je bil krajevni škof.

V poznem večeru se je začelo kulturno slavje hvaležnosti, naslovljeno Zgodba Oèkpè s tradicionalnimi plesi in pesmimi posameznih okolij, v katerih delujejo HMP te inšpektorije. Mati je ob prihodu vse povabila: V svetu, ki ga preptresajo vojne, moramo biti vsi tvorci miru.

Materialni prispevki ob prazniku s strani vseh skupnosti HMP po svetu pa bodo namenjeni novi ustanovi, ki jo inšpektorija AFO začenja uresničevati v Burkina Faso, kjer bo to prva skupnost HMP.

Slikovno gradivo na:

https://www.flickr.com/photos/137890103@N08/sets/72157680862310251

https://www.facebook.com/FMA-AFO-F%C3%AAte-Mondiale-de-la-reconnaissance-2017-1863090293913530/

 

 
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon