Praznik hveležnosti 2018

28.04.2018 

 

V družbi hčera Marije Pomočnice že tradicionalno obhajamo praznik hvaležnosti vrhovni predstojnici na svetovni ravni na spominski dan Marije Matere dobrega sveta, 26. aprila.Letos se je odvijal v glavnem mestu Paragvaja, Asuncion, pod geslom: Z mladimi storimo, da bodo zvenele strune življenja in tako pričujmo veselje hoje za Kristusom. Izražalo je izbrano temo: Ko veselo in v upanju živimo odgovor na Božji klic, vzbujamo v vsakem mladem človeku Božji načrt. K praznovanju, ki so ga pripravile sestre iz paragvajske province sv. nadangela Rafaela z mladimi in sodelavci, je bila na tak način povabljena celotna Družba HMP.

 

 

V logotip praznika je vključena harfa, ki so jo v Paragvaju prevzeli od Špancev in jo na njihov način izpopolnili, in predstavlja mladega človeka, ki je poln možnosti, darov, ki jih mora vzgojna dejavnost vzbuditi; glasbene note, ki predstavljajo edinstven in neponovljiv Božji načrt z vsakim človekom, ki se bo lahko uresničil s pomočjo kakovostnega spremljanja; harfist/ka predstavlja osebo, ki dobro pozna glasbilo in je sposobna iz njega izvabiti najboljšo melodijo - preko poslušanja, spremljanja in razločevanja v luči Svetega Duha.

 

Vrhovna predstojnica, m. Yvonne Reungoat, je v svoji okrožnici zapisala: »Tema in geslo nas vpeljeta na pot prihodnje škofovske sinode in spomnita na priporočila papeža Frančiška posvečenim osebam naj prisluhnejo pričakovanjem in upanju mladih. Nas HMP spodbuja, da skupaj - HMP, mladi, laiki - storimo, da bodo zvenele strune srca, ki se odpira Božjemu načrtu. Da se bo pa to uresničilo, se mora naših src dotakniti lepota hoje za Jezusom; to izbiro pa mora pričevati sestrinsko življenje, ki bo bogato luči, veselja in zato apostolske rodovitnosti.« (okr. 977)

s.IN

Himno praznika si lahko ogledate TUKAJ.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Brezmejno zaupaj

v Božjo Previdnost;

toda Previdnost hoče,

da ji po svojih

močeh pomagaš.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon