Praznik Marije Pomočnice in sprejem novih članov v ZMP Murska Sobota

27.05.2017 

24. maj je vsako leto slovesni praznik za vso salezijansko družino: salezijance, sestre hčere Marije Pomočnice, Združenje Marije Pomočnice in ostale veje salezijanske družine. V Murski Soboti so na ta praznik sprejeti novi člani Združenja Marije Pomočnice (ZMP), ki »stopijo« pod Marijin plašč in ji dajo svojo obljubo.


Člane Združenja Marije Pomočnice je don Bosko hotel imeti kot izraz hvaležnosti Mariji za vse dobrote, ki mu jih je izkazala v življenju. Člani se vsakega 24. v mesecu zbiramo v občestvo molitve pred Najsvetejšim v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. Ob Mariji odkrivamo bogastvo Evharistije, na mesečnih srečanjih poglabljamo duha salezijanske družine. Kot pripravo na praznik Marije Pomočnice in sprejem novih članov smo opravljali devetdnevnico od 15. do 24. maja, z enourno molitvijo pred Najsvetejšim, pred večerno sveto mašo.

Sprejem novih članov v ZMP je letos potekal med večerno sveto mašo 24. maja 2017. Sv. mašo je vodil g. Tone Ciglar SDB, duhovni voditelj ZMP na narodni ravni ob somaševanju domačega župnika Gorana Kuharja. Člani ZMP Murska Sobota pod vodstvom duhovne voditeljice s. Cilke Hozjan HMP, so med obredom sprejema med sebe sprejeli tri nove članice: Gabrijelo, Silvijo in Zinko. Praznik se je nadaljeval v dvorani ob klepetu in številnih dobrotah, ki so jih pripravili člani ZMP.

Predsednica ZMP v Murski Soboti Mihaela Žökš se je ob zaključku sv. maše vsem zahvalila in ob enem nagovorila vse člane ZMP kakor tudi hčere Marije Pomočnice, saj skupaj z njimi člani praznujejo praznik in se veselijo njihove prisotnosti:

»Najbolj zanesljiva pot k Bogu je Devica Marija. Za navzočnost pri današnji slovesnosti in za vse darovane molitve se zahvaljujemo vsem sestram hčeram Marije Pomočnice; hvala vam za vso podporo, molitve in vam vsem čestitamo za vaš današnji praznik. Skupaj širimo Marijino slavo in spreminjajmo molitev v življenje. Čestitke za praznik ob Mariji Pomočnici člani izrekamo duhovni voditeljici združenja s. Cilki Hozjan HMP. Hvala za vaše duhovno spremljanje, za molitve in zahvaljevanje Bogu. Naj Bog blagoslovi vaše delo, da bomo skupaj še bolj širili lepo don Boskovo pobožnost do Marije.

Hvala vsem članom združenja; naša izročitev se ne ustavi pri Mariji, ampak se po njej usmerja k Bogu. Kamorkoli nas vodi pot, nas Marijine oči vedno spremljajo … Kako tolažljiva in vesela novica je izražena v njih! Marijino materinsko oko nas vidi. To je potrjeno po verski resnici Marijinega vnebovzetja: Marijine oči so žive in vidijo vse naše duševne in telesne potrebe.

Predragi član, članica združenja, z izročitvijo Mariji ji damo častno besedo, da bomo v skladu s tem dejanjem tudi živeli. Če hočemo ostati zvesti, vedno znova potrebujemo notranjo pomoč Božje milosti in zunanjo spodbudo. Milost zvestobe posvetitvi si je treba izprositi z redno molitvijo, z življenjem iz Božje besede, svete evharistije in zakramentov. Želim, da bi vsak od nas prejel obilne duhovne sadove. »Po Mariji k Jezusu.« Naj rast združenja blagoslavlja Gospod po priprošnji Marije Pomočnice, saj vemo, da je posameznik nemočen, skupaj pa zmoremo veliko.

Vse naše življenje je v Božjih rokah. Pojdimo od te sv. maše z veselo zavestjo, da živimo, da nas Bog ljubi, da nas Bog odrešuje in da Bog želi tudi po nas odreševati sedanji čas ter da imamo ob sebi Marijo Pomočnico.«

Mihaela Žökš,

predsednica ZMP Murska Sobota
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsakdo naj opravlja

svoje dolžnosti zavedajoč

se Božje navzočnosti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon