PRAZNIK NAŠE DRUŽBE IN MENJAVA VODSTVA NAŠE INŠPEKTORIJE

07.08.2017 

 

Praznik Marije Snežne, ko je bila pred 145 leti ustanovljena naša Družba, smo sestre v naši inšpektoriji obeležile še posebej slovesno. Bogu smo se po Devici Mariji zahvaljevale za dar poklica hčera Marije Pomočnice in za predstojnice, ki nam pomagajo rasti v svetosti te poklicanosti.Ob zaključku duhovnih vaj zadnje skupine naših sester pod vodstvom vrhovne tajnice s. Piere Cavaglià HMP, smo pri sveti daritvi v blejski cerkvi sv. Martina Stvarniku in Ženinu na oltar položile mnogo prošenj in zahval - še posebej za jubilantke, ki so praznovale 25-letnico zaobljub (s. Marija Imperl, s. Ljudmila Anžič, v duhu je bila z nami tudi s. Mimica Oblak) in 50- letnico zaobljub (s. Cilka Zadravec, s. Viktorija Nemec in s. Piera Cavaglià). S. Barbara Močenik pa je ponovno izpovedala zaobljube za dve leti. Prav tako smo občutile veliko v hvaležnost za inšpektorico s. Damjano Tramte ob izteku njenega šestletnega vodenja ter za razpoložljivost nove inšpektorice s. Mojce Šimenc.

V homiliji nas je glavni mašnik, salezijanski inšpektor Janez Potočnik, spodbudil, da posnemamo Marijo v njenem velikodušnem služenju ob obisku sorodnice Elizabete in se skupaj z njo veselimo mogočnih del, ki jih izvršuje v življenju vsake izmed nas.

Ob koncu slovesnosti se je pred vsemi navzočimi, sorodniki sester jubilantk, prijatelji in člani vse salezijanske družine prebral dekret vrhovne matere Yvonne Reungoat o imenovanju nove inšpektorice za slovensko-hrvaško inšpektorijo Marije Pomagaj z Brezij. Njej je s. Mojca Šimenc izročila kot šopek imena vseh sester v inšpektoriji, ki jih je prejela od s. Damjane, in se pred njenim kipom zadržala v molitvi.

Slavje se je nadaljevalo v dvorani našega Marijinega doma, kjer sta nas ob prigrizku pozdravila sam sv. Janez Bosko in sv. Marija Dominika Mazzarello ter sestram slavljenkam izročila simboličen šopek. Zopet sta nas s svojimi darovi nagovorili s. Damjana in s. Mojca ter s. Piera, ki je v tem prelomnem trenutku naše inšpektorije zastopala vrhovno mater in celotno Družbo HMP.

Skupaj z Marijo se veselimo, da v vsaki in po vsaki sestri izvršuje mogočne reči - za rešenje vseh, posebno pa mladih. Ona, mati in učiteljica svetosti, ostaja naša zanesljiva vodnica na poti k Bogu ...

s. Barbara P.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon