Praznovanje ob Mariji Pomočnici

25.05.2019 

Praznik Marije Pomočnice, je praznik, ki nam je v salezijanski družini posebno pri srcu. V tem duhu smo ga praznovali tudi na Gornjem trgu. To je dan, ko smo hvaležni za veliko stvari, predvsem pa se z zaupanjem, zahvalami, prošnjami in veseljem obračamo k naši nebeški materi Mariji.


Praznovali smo ga v širšem »družinskem« krogu. Tako smo bile prisotne študentke iz ŠDAD, sestre iz skupnosti Gornji trg, Inšpektorica s. Mojca Šimenc, bivše študentke ŠDAD, župljani iz župnije sv. Jakob in drugi gostje. Naše praznovanje smo začeli s sveto mašo, ki jo je vodil salezijanec Boštjan Jamnik, somaševal pa je župnik p. Albert Bačar. Spodbudne besede med pridigo ter izvirna zahvala sester iz skupnosti Gornji trg nas je povabila, da še večkrat vzkliknemo prošnjo: »Marija, pomoč kristjanov, prosi za nas!«

Sledil je zabavni program, ki sta ga pripravili študentki iz ŠDAD. Na koncu se je večer prelevil v sproščeno druženje ob dobrotah s. Cilke. To je bil čas, da smo si v vrvežu vsakdana vzeli čas drug za drugega in se malo ustavili.

Napisala: B.C.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsakdo naj opravlja

svoje dolžnosti zavedajoč

se Božje navzočnosti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon