Premiera filma o škofu Slomšku PRELJUBO VESELJE

27.09.2018 

Svetlo sonce se je že skrilo, ko smo se na Slomškovo nedeljo, 23. septembra 2018 ob 19. uri zbrali v Marijinem domu na Bledu, da bi si premierno ogledali film Preljubo veselje o bl. Antonu Martinu Slomšku. Film smo pripravili udeleženci popoldanskega oratorija pri sestrah HMP, ki je potekal tekom šolskega leta.


Dveletni trud smo predstavili ob spremljavi kulturnega programa. S petjem nas je navdušila novonastala moška vokalna skupina Slomškova kapljica z mlado, perspektivno harmonikarico Zalo Zarjo Mesec. Izvedli so tri skladbe s Slomškovim besedilom. Program sta povezovala udeleženca filmske delavnice Ema Razingar in Aljaž Kirar. Zbrane sta nagovorili tudi predstojnica blejske skupnosti s. Bernarda Žibert in vodja popoldanskega oratorija s. Barbara Poredoš. Po ogledu filma je sledilo še druženje ob okusnih dobrotah in izmenjava vtisov. Mnogi so se nalezli veselja, ki so ga posredovali ustvarjalci filma.

 

Dejan in Miran

 

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tistemu, ki ljubi Boga,

Bog vsako stvar obrne v dobro.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon