Prešernova nagrada s. Katji Balažic

20.12.2017 

Danes, 20. 12. 2017 je bila v prostorih Univerze v Ljubljani podelitev Prešernovih nagrad Univerze v Ljubljani Pedagoške fakultete in Ferbarjeve nagrade Univerze v Ljubljani Pedagoške fakultete za leto 2017.Med nagrajenci Prešernove nagrade je tudi naša s. Katja Balažic, ki je letos 25. aprila, z zagovorom diplomske naloge z naslovom Zgodovinski pregled predšolskih ustanov hčera Marije Pomočnice v Sloveniji, uspešno zaključila visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Predšolska vzgoja.

Prav za to delo je danes dobila Prešernovo nagrado, saj po besedah njene mentorice izr. prof. dr. Tatjana Devjak pomeni velik doprinos in obogatitev slovenskega pedagoškega in vzgojnega prostora.

To je velik razlog tudi za naše veselje!

S. Katji ČESTITAMO za ta uspeh in ji želimo, da bi s pridom uporabljala pridobljeno znanje kamorkoli bo poslana, danes pa to pomeni za dobro otrok in vrtca Lavra v Murski Soboti, kjer deluje!

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Veselje, molitev in sveto

obhajilo so tvoja opora!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon