Prešernova nagrada s. Katji Balažic

20.12.2017 

Danes, 20. 12. 2017 je bila v prostorih Univerze v Ljubljani podelitev Prešernovih nagrad Univerze v Ljubljani Pedagoške fakultete in Ferbarjeve nagrade Univerze v Ljubljani Pedagoške fakultete za leto 2017.Med nagrajenci Prešernove nagrade je tudi naša s. Katja Balažic, ki je letos 25. aprila, z zagovorom diplomske naloge z naslovom Zgodovinski pregled predšolskih ustanov hčera Marije Pomočnice v Sloveniji, uspešno zaključila visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Predšolska vzgoja.

Prav za to delo je danes dobila Prešernovo nagrado, saj po besedah njene mentorice izr. prof. dr. Tatjana Devjak pomeni velik doprinos in obogatitev slovenskega pedagoškega in vzgojnega prostora.

To je velik razlog tudi za naše veselje!

S. Katji ČESTITAMO za ta uspeh in ji želimo, da bi s pridom uporabljala pridobljeno znanje kamorkoli bo poslana, danes pa to pomeni za dobro otrok in vrtca Lavra v Murski Soboti, kjer deluje!

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon