Priprava animatorjev na postne duhovne vaje

08.01.2019 

Prvi vikend v letu 2019 se je pisana druščina animatorjev skupaj z duhovnimi voditelji zbrala, da pripravijo gradivo letošnjih postnih duhovnih vaj.

 


Že tradicionalni vikend animatorjev PDV, na katerem se pripravlja gradivo, kjer skupaj poglabljajo temo, imajo nekaj duhovnosti in formacije, je tokrat potekal v Želimljem in na kup zbral nekaj čez 30 mladih.
Prvi večer je bil v znamenju spoznavanja in predstavitve teme. Letos bomo na PDV govorili o ponižnosti - o tisti pozitivni drži in ne tisti ponižnosti, ko drugi hodijo po tebi. Ponižnost, ki ne pomeni, da v Cerkvi sediš s sklonjeno glavo, ne pomeni da si pohleven, temveč pomeni držo, s katero sprejemaš svojo majhnost ko daš iz ljubezni prostor drugemu ...
Sobota je bila delovna - delitev v skupine, priprava posameznih sklopov, križevega pota, dinamik, v glavnem celotno gradivo. Večer pa je bil namenjen druženju in nato skupni adoraciji ter blagoslovu hiše, saj smo praznovali tretji sveti večer.
Noč je bila kar nekoliko prekratka in nedelja je prišla prej kot bi si želeli. Salezijanec Boštjan je pripravil formacijo, kjer se je dotaknil letošnjega vezila vrhovnega predstojnika in pregovoril o spremljanju in svetosti. Zaključili smo s skupno sveto mašo.

Vir: https://donbosko.si/Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Dela usmiljenja

so kot številne niti,

ki vas povežejo z Bogom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon