Prostovoljstvo z izdelovanjem voščilnic

27.12.2018 

V začetku študijskega leta smo se študentke dogovorile, da bomo izpeljale projekt na področju prostovoljstva - izdelavo voščilnic. S prispevki, ki bi jih dobile zanje, pa bi nekaterim študentkam s finančno stisko olajšale plačevanje doma.Konec oktobra smo začele zbirati material, čim več smo ga prinesle od doma in že uporabljenega poskusile ponovno uporabiti. Nabralo se ga je veliko in dobile smo še kar precej idej, kaj vse bi lahko izdelale iz njega. V kletnih prostorih (t. i. igralnici) smo ustvarjale cel november in prvo polovico decembra. Nastali so čudoviti izdelki - okrog 130 voščilnic, nekaj sveč, angelčkov, okraskov, dekoracij ... Prvič smo jih razstavljale 9. decembra pri Sv. Jakobu, nato smo šle na Šuštarski most, pa spet k Sv. Jakobu in zbrale lepo vsoto prostovoljnih prispevkov.


Želela bi se zahvaliti vsem, ki ste aktivno pomagale pri izvedbi projekta. Tistim, ki ste prinesle material, ki ste izdelovale, ponujale izdelke v mestu in v cerkvi, ki ste pomagale pripraviti in pospraviti prostor. Hvala s. Barbari, ki nam je ustrežljivo pomagala z materialom in pripomočki, pa tudi s. Majdi, ki je izvirno dopolnjevala naše izdelke. Izdelovanje voščilnic je povezovalo študentke in tudi različne dejavnosti, ki so se dogajale v domu. Z veseljem smo združile ustvarjanje z biblično skupino, tako da je bilo ustvarjanje za nas še duhovna obogatitev!
Naj voščilnice in ostali izdelki razveseljujejo vse, ki so jih dobili.

Besedilo in fotografije: Mihaela D.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon