Prostovoljstvo z izdelovanjem voščilnic

27.12.2018 

V začetku študijskega leta smo se študentke dogovorile, da bomo izpeljale projekt na področju prostovoljstva - izdelavo voščilnic. S prispevki, ki bi jih dobile zanje, pa bi nekaterim študentkam s finančno stisko olajšale plačevanje doma.Konec oktobra smo začele zbirati material, čim več smo ga prinesle od doma in že uporabljenega poskusile ponovno uporabiti. Nabralo se ga je veliko in dobile smo še kar precej idej, kaj vse bi lahko izdelale iz njega. V kletnih prostorih (t. i. igralnici) smo ustvarjale cel november in prvo polovico decembra. Nastali so čudoviti izdelki - okrog 130 voščilnic, nekaj sveč, angelčkov, okraskov, dekoracij ... Prvič smo jih razstavljale 9. decembra pri Sv. Jakobu, nato smo šle na Šuštarski most, pa spet k Sv. Jakobu in zbrale lepo vsoto prostovoljnih prispevkov.


Želela bi se zahvaliti vsem, ki ste aktivno pomagale pri izvedbi projekta. Tistim, ki ste prinesle material, ki ste izdelovale, ponujale izdelke v mestu in v cerkvi, ki ste pomagale pripraviti in pospraviti prostor. Hvala s. Barbari, ki nam je ustrežljivo pomagala z materialom in pripomočki, pa tudi s. Majdi, ki je izvirno dopolnjevala naše izdelke. Izdelovanje voščilnic je povezovalo študentke in tudi različne dejavnosti, ki so se dogajale v domu. Z veseljem smo združile ustvarjanje z biblično skupino, tako da je bilo ustvarjanje za nas še duhovna obogatitev!
Naj voščilnice in ostali izdelki razveseljujejo vse, ki so jih dobili.

Besedilo in fotografije: Mihaela D.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon