Prostovoljstvo z izdelovanjem voščilnic

27.12.2018 

V začetku študijskega leta smo se študentke dogovorile, da bomo izpeljale projekt na področju prostovoljstva - izdelavo voščilnic. S prispevki, ki bi jih dobile zanje, pa bi nekaterim študentkam s finančno stisko olajšale plačevanje doma.Konec oktobra smo začele zbirati material, čim več smo ga prinesle od doma in že uporabljenega poskusile ponovno uporabiti. Nabralo se ga je veliko in dobile smo še kar precej idej, kaj vse bi lahko izdelale iz njega. V kletnih prostorih (t. i. igralnici) smo ustvarjale cel november in prvo polovico decembra. Nastali so čudoviti izdelki - okrog 130 voščilnic, nekaj sveč, angelčkov, okraskov, dekoracij ... Prvič smo jih razstavljale 9. decembra pri Sv. Jakobu, nato smo šle na Šuštarski most, pa spet k Sv. Jakobu in zbrale lepo vsoto prostovoljnih prispevkov.


Želela bi se zahvaliti vsem, ki ste aktivno pomagale pri izvedbi projekta. Tistim, ki ste prinesle material, ki ste izdelovale, ponujale izdelke v mestu in v cerkvi, ki ste pomagale pripraviti in pospraviti prostor. Hvala s. Barbari, ki nam je ustrežljivo pomagala z materialom in pripomočki, pa tudi s. Majdi, ki je izvirno dopolnjevala naše izdelke. Izdelovanje voščilnic je povezovalo študentke in tudi različne dejavnosti, ki so se dogajale v domu. Z veseljem smo združile ustvarjanje z biblično skupino, tako da je bilo ustvarjanje za nas še duhovna obogatitev!
Naj voščilnice in ostali izdelki razveseljujejo vse, ki so jih dobili.

Besedilo in fotografije: Mihaela D.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon