Pustite otroke, naj prihajajo k meni - Svetopisemske urice in ura

27.10.2018 

Srednja skupina na uricah
Srednja skupina na uricah

S temi besedami nas je Jezus znova povabil, da poglobimo vez prijateljstva z Njim in se tudi v letošnjem letu istočasno srečujemo na svetopisemskih uricah najmlajši, malo večji in odrasli (na svetopisemski uri za odrasle).


Po Marijinem domu je v sredo, 26. 9., veselo donela uvodna pesem: »Dober dan, vsem skupaj, lepo je da smo tukaj….«, ob kateri se je čutilo iskreno veselje otrok, ko smo se po nekaj mesecih zopet srečali in medse sprejeli nove prijatelje. Ob poglabljanju Božje besede, ko Jezus blagoslavlja otroke, se je v nas prebudilo pristno veselje srca in zavedanje, kako neizmerno nas ima Bog rad. Je naš nebeški Oče, ki je ustvaril lepo naravo in vsakega izmed nas; najboljši prijatelj in učitelj. Posluša in usmerja vsak naš korak ter nam podarja nešteto milosti, med katerimi je največja življenje. Hvaležnost, da smo Božji otroci in da lahko globlje spoznavamo njegovo Besedo, smo mu izkazali s slavilno pesmijo ter tako kot otroci mnogo let pred nami odhiteli k Jezusu v objem, da nas blagoslovi ...

BL
Najmlajši z voditeljico Brigito


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
SANJE SE URESNIČUJEJO
V Spominih je Janez Bosko zapisal: »Zvečer tistega dne (po novi maši v Castelnuovu) sem se vrnil v družino. A ko sem bil blizu hiše in sem uzrl kraj sanj, nisem mogel zadržati solz in sem rekel: 'Kako čudoviti so načrti Božje previdnosti! Sedaj je prišel čas, ko je tudi Janez začenjal vse razumevati. (iz knjige: V začetku je bila mati)

 Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon