Pustite otroke, naj prihajajo k meni - Svetopisemske urice in ura

27.10.2018 

Srednja skupina na uricah
Srednja skupina na uricah

S temi besedami nas je Jezus znova povabil, da poglobimo vez prijateljstva z Njim in se tudi v letošnjem letu istočasno srečujemo na svetopisemskih uricah najmlajši, malo večji in odrasli (na svetopisemski uri za odrasle).


Po Marijinem domu je v sredo, 26. 9., veselo donela uvodna pesem: »Dober dan, vsem skupaj, lepo je da smo tukaj….«, ob kateri se je čutilo iskreno veselje otrok, ko smo se po nekaj mesecih zopet srečali in medse sprejeli nove prijatelje. Ob poglabljanju Božje besede, ko Jezus blagoslavlja otroke, se je v nas prebudilo pristno veselje srca in zavedanje, kako neizmerno nas ima Bog rad. Je naš nebeški Oče, ki je ustvaril lepo naravo in vsakega izmed nas; najboljši prijatelj in učitelj. Posluša in usmerja vsak naš korak ter nam podarja nešteto milosti, med katerimi je največja življenje. Hvaležnost, da smo Božji otroci in da lahko globlje spoznavamo njegovo Besedo, smo mu izkazali s slavilno pesmijo ter tako kot otroci mnogo let pred nami odhiteli k Jezusu v objem, da nas blagoslovi ...

BL
Najmlajši z voditeljico Brigito


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Vse zaupaj Jezusu v

Najsvetejšem in Mariji Pomočnici,

pa boš videl, kaj so čudeži.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon