Romanje mlajših redovnikov

01.05.2018 

 

Štirinajst ponovincev in ponovink se nas je v soboto, 28. aprila 2018, odpravilo na pohod od Izole mimo Strunjana do Pirana. Zbirno mesto je bilo na Rakovniku, med potjo smo pobrali še Primorke, zadnjo v Izoli pri uršulinkah.Sestre uršulinke so nas domače sprejele s kavo in prigrizkom na terasi, da smo se lahko zares okrepljeni odpravili na pot.Krenili smo proti obali. Nekaj časa smo hodili skupaj, nato pa smo se razdelili v dve skupini. Ena je pot nadaljevala ob obali, druga ob eni izmed stranskih cest. Ponovno smo se združili pri Strunjanskem križu. Zapeli smo nekaj pesmi, se fotografirali, predvsem pa se nagledali razgleda z mogočnega klifa. Čas nas je spodbudil, da smo krenili proti cerkvi. Tam smo se pridružili romarjem z Goričkega, ki so ravno pričeli s sveto mašo. Strunjanski župnik g. Bojan Ravbar nam je pri pridigi razložil bogato vsebino velikih umetniških slik v tej starodavni romarski cerkvi posvečeni Mariji prikazanja. Ko smo bili napolnjeni z evharističnimi darovi, nas je g. župnik povabil na dvorišče in postregel z darovi za naše želodčke, mi pa smo dodali, kar smo prinesli s seboj.

 

Drugi del poti do Pirana smo skupaj prehodili ob obali. Pot je minevala v prijetnem klepetu med brati in sestrami, znanci in tistimi, ki smo to šele postajali. Tisti, ki so skalnato obalo premagovali malo težje, so to pogumno darovali za nove duhovne poklice. Sredi popoldneva smo prispeli do minoritskega samostana, kjer so nas bratje toplo sprejeli in postregli z odličnim kosilom. P. Slavko Stermšek nam je nato razkazal samostan s temeljito razlago njegove preteklosti in sedanjosti.

 

Za nami je eno izmed srečanj, za katere smo mladi redovniki hvaležni, saj so vir medsebojne obogatitve in spoznavanja. Med nami vlada sproščeno in veselo vzdušje in vsak se lahko od drugega nauči kaj dobrega. Želimo si, da bomo vse to znali deliti v naših redovnih skupnostih in s tistimi, h katerim smo poslani.

Besedilo: s. Ema A.

Foto: br. Jurij S.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Čeprav nisi pridigar,

lahko pridigaš -

s svojim zgledom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon