Salezijanska družina na duhovnih vajah s Pascualom Chavezom

12.03.2017 

Od petka, 10. 3., do nedelje, 12. 3., se je salezijanska družina mudila na duhovnih vajah v Veržeju, vodil pa jih je prejšnji vrhovni predstojnik salezijancev, g. Pascual Chavez.

Salezijanci, sestre, salezijanci sotrudniki in še katera izmed skupin lepe salezijanske družine smo razmišljali, molili, se pogovarjali na temo Priče evangeljskega veselja.


V prvem delu nas je g. Chavez nagovoril ob letošnjem vezilu za salezijansko družino, ki govori o družini, bistvenem elementu salezijanske duhovnosti. Sledilo je razmišljanje o Mariji, v kateri občudujemo predvsem Božje delovanje. V soboto popoldne smo se ustavili ob naslednji priči evangeljskega veselja, tj. ob don Bosku in njegovi nepreklicni odločitvi darovati vse svoje življenje kot duhovnik za mlade. Nazadnje, v nedeljo dopoldne, pa je bil v ospredju papež Frančišek z apostolsko spodbudo Veselje evangelija.

Prav vsak udeleženec se je lahko nasitil z drobtinicami ob duhovno bogati mizi vrhovnega predstojnika, ki je z nami delil ne le svojo globoko duhovnost in evangeljsko veselje, ampak tudi očetovsko srce po zgledu sv. Janeza Boska.

Več najdete na:

http://www.donbosko.si/clani-salezijanske-druzine-na-duhovnih-vajah

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon