Salezijanska družina na duhovnih vajah s Pascualom Chavezom

12.03.2017 

Od petka, 10. 3., do nedelje, 12. 3., se je salezijanska družina mudila na duhovnih vajah v Veržeju, vodil pa jih je prejšnji vrhovni predstojnik salezijancev, g. Pascual Chavez.

Salezijanci, sestre, salezijanci sotrudniki in še katera izmed skupin lepe salezijanske družine smo razmišljali, molili, se pogovarjali na temo Priče evangeljskega veselja.


V prvem delu nas je g. Chavez nagovoril ob letošnjem vezilu za salezijansko družino, ki govori o družini, bistvenem elementu salezijanske duhovnosti. Sledilo je razmišljanje o Mariji, v kateri občudujemo predvsem Božje delovanje. V soboto popoldne smo se ustavili ob naslednji priči evangeljskega veselja, tj. ob don Bosku in njegovi nepreklicni odločitvi darovati vse svoje življenje kot duhovnik za mlade. Nazadnje, v nedeljo dopoldne, pa je bil v ospredju papež Frančišek z apostolsko spodbudo Veselje evangelija.

Prav vsak udeleženec se je lahko nasitil z drobtinicami ob duhovno bogati mizi vrhovnega predstojnika, ki je z nami delil ne le svojo globoko duhovnost in evangeljsko veselje, ampak tudi očetovsko srce po zgledu sv. Janeza Boska.

Več najdete na:

http://www.donbosko.si/clani-salezijanske-druzine-na-duhovnih-vajah

 


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsaka beseda naj

nosi pečat ljubezni.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon