Salezijanskego mladinsko gibanje Evrope in srednjega vzhoda tokrat v Bollingtonu

28.11.2017 

Vsako leto se zberejo predstavniki salezijanske mladine, salezijancev in sester HMP na letnem zasedanju. Letos je od 17. 11. do 19. 11. zasedanje gostila skupnost salezijancev v Bollingtonu, v Veliki Britaniji. Predstavniki iz Slovenije smo bili  Boštjan Jamnik, s. Danijela Kordeš, Nikolina Nagode in Luka Marinko. Blažka Merkac nas je pričakala z ekipo, ki je srečanje pripravila in vodila.


Udeleženci smo na srečanju vrednotili letošnji Confronto, delili izkušnje in v pripravi na sinodo o mladih iskali potrebe mladih. Glavni predavatelj je bil salezijanec Fabio Attard, ki je tudi delal sinteze naših razmišljanj po skupinah in bil preprosto z nami v naših pogovorih. Med drugim je ob prebiranju pripravljalnega dokumenta sinode o mladih izpostavil te besede: prepoznati, interpretirati, izbrati. Zelo pomembno je vzeti si čas in prisluhniti Svetemu Duhu in se vprašati k čemu nas vabi - da lahko v njegovi luči prepoznamo, interpretiramo in pravilno izberemo. Kot sintezo tega, kar smo živeli in o čemer smo govorili je g. Fabio v nedeljo izpostavil tri besede: povezanost, pripadnost, vera.

Gostitelji so poskrbeli za prijetno družinsko vzdušje, dali so nam priložnosti za igre in druženje. V prihodnjem letu bodo srečanje gostili mladi iz salezijanskega mladinskega gibanja Francije in južne Belgije v bližini Bruslja.

Polni motivacije bomo ponesli v naša okolja nove ideje in skušali živeti salezijansko duhovnost. Ostaja nam izkušnja povezanosti, občutek pripadnosti in gotovost, da je vera tista, ki nas povezuje in daje smisel našemu življenju.

Luka Marinko

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Delaj danes tako,

da ti jutri ne bo

treba zardevati.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon