Salezijanskego mladinsko gibanje Evrope in srednjega vzhoda tokrat v Bollingtonu

28.11.2017 

Vsako leto se zberejo predstavniki salezijanske mladine, salezijancev in sester HMP na letnem zasedanju. Letos je od 17. 11. do 19. 11. zasedanje gostila skupnost salezijancev v Bollingtonu, v Veliki Britaniji. Predstavniki iz Slovenije smo bili  Boštjan Jamnik, s. Danijela Kordeš, Nikolina Nagode in Luka Marinko. Blažka Merkac nas je pričakala z ekipo, ki je srečanje pripravila in vodila.


Udeleženci smo na srečanju vrednotili letošnji Confronto, delili izkušnje in v pripravi na sinodo o mladih iskali potrebe mladih. Glavni predavatelj je bil salezijanec Fabio Attard, ki je tudi delal sinteze naših razmišljanj po skupinah in bil preprosto z nami v naših pogovorih. Med drugim je ob prebiranju pripravljalnega dokumenta sinode o mladih izpostavil te besede: prepoznati, interpretirati, izbrati. Zelo pomembno je vzeti si čas in prisluhniti Svetemu Duhu in se vprašati k čemu nas vabi - da lahko v njegovi luči prepoznamo, interpretiramo in pravilno izberemo. Kot sintezo tega, kar smo živeli in o čemer smo govorili je g. Fabio v nedeljo izpostavil tri besede: povezanost, pripadnost, vera.

Gostitelji so poskrbeli za prijetno družinsko vzdušje, dali so nam priložnosti za igre in druženje. V prihodnjem letu bodo srečanje gostili mladi iz salezijanskega mladinskega gibanja Francije in južne Belgije v bližini Bruslja.

Polni motivacije bomo ponesli v naša okolja nove ideje in skušali živeti salezijansko duhovnost. Ostaja nam izkušnja povezanosti, občutek pripadnosti in gotovost, da je vera tista, ki nas povezuje in daje smisel našemu življenju.

Luka Marinko

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


O svojem bližnjem govori

le dobro ali pa molči.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon