Salezijanski vikend za družine v Veržeju

08.03.2018 

Kar 22 družin se je zbralo v veržejskem Marijanišču na že tradicionalnem salezijanskem vikendu za družine, ki ga pripravlja ekipa salezijancev (Peter in Janez), sester hčera Marije Pomočnice (s. Barbara in s. Martina), salezijancev sotrudnikov (Tilen) in animatorjev.


Stari in novi obrazi so se spoznali prvi večer, 23. 2., na spoznavno-zabavnem večeru. Nato sta sledila natrpana dneva duhovnosti in družabnosti v salezijanskem duhu, a vseeno je bilo ves čas sproščeno in veselo v prav vseh kotičkih hiše. Starejši so prisluhnili trem predavanjem in delavnicam: Poklican po imenu, Neizbrisno znamenje, Poslanstvo. Za lažje razumevanje: ves konec tedna je bil v znamenju zakramenta svetega krsta, kar so udeleženci nazorno pričevali tudi pri zaključni sveti maši. Mladi in otroci, ki so predstavljali večino udeležencev, pa so se zabavali, molili in izobraževali po svoje pod mentorstvom prizadevnih animatorjev.

V tem duhu so obiskali tudi lončarsko delavnico in vsaka družina je okrasila in pobarvala svoj kropilniček, ki so ga nato tudi odnesli na svoj dom. Veselje in druženje so zapečatili v igralnicah, pri Štrku, na sprehodih in ob skupnih obedih, duhovno piko na i pa so dodali pri zaključni sveti maši v župnijski cerkvi. Ob koncu so otroci staršem pripravili še majhno presenečenje pred cerkvijo, ko so jih veselo zasipali s snegom. Marsikdo od staršev je dejal, da je to njuna ponovna poroka. :)

Več na: http://www.donbosko.si/krsceni-v-isto-ime-letosnji-1-salezijanski-vikend-za-druzine


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Kreposti, ki te napolnjujeta

s srečo zdaj in v večnosti,

sta ponižnost in dobrota.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon