Salezijanski vikend za družine v Veržeju

08.03.2018 

Kar 22 družin se je zbralo v veržejskem Marijanišču na že tradicionalnem salezijanskem vikendu za družine, ki ga pripravlja ekipa salezijancev (Peter in Janez), sester hčera Marije Pomočnice (s. Barbara in s. Martina), salezijancev sotrudnikov (Tilen) in animatorjev.


Stari in novi obrazi so se spoznali prvi večer, 23. 2., na spoznavno-zabavnem večeru. Nato sta sledila natrpana dneva duhovnosti in družabnosti v salezijanskem duhu, a vseeno je bilo ves čas sproščeno in veselo v prav vseh kotičkih hiše. Starejši so prisluhnili trem predavanjem in delavnicam: Poklican po imenu, Neizbrisno znamenje, Poslanstvo. Za lažje razumevanje: ves konec tedna je bil v znamenju zakramenta svetega krsta, kar so udeleženci nazorno pričevali tudi pri zaključni sveti maši. Mladi in otroci, ki so predstavljali večino udeležencev, pa so se zabavali, molili in izobraževali po svoje pod mentorstvom prizadevnih animatorjev.

V tem duhu so obiskali tudi lončarsko delavnico in vsaka družina je okrasila in pobarvala svoj kropilniček, ki so ga nato tudi odnesli na svoj dom. Veselje in druženje so zapečatili v igralnicah, pri Štrku, na sprehodih in ob skupnih obedih, duhovno piko na i pa so dodali pri zaključni sveti maši v župnijski cerkvi. Ob koncu so otroci staršem pripravili še majhno presenečenje pred cerkvijo, ko so jih veselo zasipali s snegom. Marsikdo od staršev je dejal, da je to njuna ponovna poroka. :)

Več na: http://www.donbosko.si/krsceni-v-isto-ime-letosnji-1-salezijanski-vikend-za-druzine


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon