Skatehezajmo se

25.04.2018 

 

Kateheza je tisti del oratorija, ki nas loči od ostalih poletnih taborov in otrokom daje nekaj več. Otroke bogati in vzgaja prave vrednote. Pa znamo animatorji pripraviti dobre in zanimive kateheze? Se zavedamo, da je lahko kateheza vse, kar počnemo na oratoriju.Ker želimo, da bi otroci na oratoriju imeli kar se da najboljšo izkušnjo, smo se v soboto, 14. 4. 2018, dobili animatorji novomeške škofije. Na začetku smo poslušali krajše predavanje salezijanca Janeza Suhoveršnika. Izvedeli smo, da kateheza na oratoriju ni le tisto uro pred delavnicami, ki jo preprosto moraš dati samo mimo, ampak z njo nagovarjaš otroke in jim daješ zgled tudi za nadaljnjo življenje. Po predavanju smo izvedli še dve delavnici. Na eni smo se pogovarjali kako lahko Sveto pismo na zabaven in dinamičen način vključimo v katehezo. Na drugi delavnici pa smo govorili o pripravi in izvedbi kateheze ter o težavah, s katerimi se animatorji srečujemo ob izvedbi le-teh.

Menim, da smo se vsi animatorji na druženju zabavali in tudi marsikaj koristnega izvedeli. Tako bomo lahko otrokom omogočili kar se le da najboljši oratorij.

 

Nina Burger

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Zavedaj se, da imaš

angela, ki te spremlja,

varuje in je tvoj prijatelj.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon