Špohtljanje in pleskanje v ŠDAD

15.11.2019 

 

V ponedeljek, 11.11. 2019, smo se v (bodoči) klubski sobi ŠD Alojzije Domajnko zbrali mladi iz različnih katoliških študentskih domov, da smo združili moči pri obnovi klubske sobe študentk.


Na pomoč so nam priskočili fantje iz Jezuitskega kolegija ter iz Vincencijevega študentskega doma, pridružil pa se nam je tudi salezijanec Boštjan Jamnik. Moška pomoč je bila še kako dobrodošla, saj smo morali najprej s sten odstraniti star omet, nato pa smo sobo še prvič prepleskali. Čaka nas še nekaj pleskanja, za kar so se fantje sami ponudili, da nam pridejo pomagati, če bo potrebno. Združili smo prijetno s koristnim, saj smo navezali stike, ki jih morda drugače ne bi. Večer smo zaključili s prijetnim druženjem in sladoledom.

KatarinaDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Brezmejno zaupaj

v Božjo Previdnost;

toda Previdnost hoče,

da ji po svojih

močeh pomagaš.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon