Spoznavni vikend ŠDAD

16.10.2018 

V petek, 12. oktobra, v popoldanskih urah smo se študentke Študentskega doma Alojzije Domanjko pod vodstvom sestre Barbare odpravile na duhovno-družabno-spoznavni vikend v Želimlje.Po večerji smo imele spoznavni večer v don Boskovi dvorani. Prek igre in zabave smo se naučile nova imena ter se spoznale med seboj, prav tako pa smo se nasmejale ob filmčku, ki so ga posnele starejše študentke. Tako smo si dobro zapomnile, česa ne smemo početi v domu.

Dan smo zaključile v kapeli z adoracijo, kjer smo odložile skrbi ter Bogu izročile naš vikend.

V soboto dopoldne smo delale po skupinah, kjer smo načrtovale dogodke, ki jih bomo imele v domu skozi celo leto (ko bi bilo toliko časa med študijem, da bi lahko vse to tudi izvedle!). Po sveti maši in odlični pridigi (ne bodi kavč!) smo imele kosilo, nato pa zaslužen prosti čas.

Popoldne smo poslušale pričevanje zakoncev Tomažič, risale cvetlice ter najpomembnejše: podpisale pogodbo same s seboj.

Zvečer smo imele zabavni večer, kjer ni manjkalo smeha, petja in adrenalina.

Vikend smo zaključile z refleksijo ter sv. mašo, ki smo jo popestrile s petjem.  Po še zadnjem odličnem obroku smo počakale avtobus (ker smo plesale, je čas hitro minil) in že smo bile nazaj v Ljubljani, obogatene z novimi spoznanji ter z novo močjo za študijsko leto.

 

Napisala: Sara K.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsaka beseda naj

nosi pečat ljubezni.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ODNOS DO BABICE
Odnos matere Marjete do nje je bil tak, kot bi babica bila gospodinja. Spoštovala jo je in poslušala, kot bi bila njena mati. O vseh stvareh se je z njo pogovorila. Ko je imela kak trenutek časa, se je usedla k njej, da sta si bili še bolj blizu. Kadar se je vrnila s trga, jo je vedno razveselila s kakšnim priboljškom, ki ga je babica imela zelo rada. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon