Spoznavni vikend ŠDAD

17.10.2019 

V začetku oktobra smo se študentke v Študentskem domu Alojzije Domajnko družile na spoznavnem vikendu. Začele smo ga s peko palačink, ki smo jih pojedle na skupni večerji, nato pa smo se igrale različne spoznavne igre, sestre v domu pa so za nas pripravile dramsko uprizoritev dela življenja Marije Mazzarello.


Spoznale smo kaj vse se dogaja v ŠDAD in ob videu o preteklem dogajanju obudile spomine na dosedanje dogodke. Pogledale smo tudi v prihodnost in si izmenjale ideje, kaj bi lahko počele v letošnjem letu. Večkrat smo imele tudi čas, da smo razmislile, kaj si želimo zase v letošnjem  študijskem letu. Spoznavni vikend smo zaključile na Rakovniku, kjer smo se udeležile srečanja Salezijanske mladine, na katerem smo poslušale pričevanje Toma Uzhunnalila, nato pa smo se udeležile svete maše in z njo zaključile naše druženje.

 

Besedilo: Polona

Foto: Maša, Barbara, Manca
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon