Srečanje salezijanske mladine na Bledu

08.11.2017 

 

Salezijanci, sestre HMP, uskovničarji, SMC-ji, Želimeljčani, animatorji  in nasploh vsi prijatelji don Boska smo se 3. in 4. novembra zbrali na nepozabnem srečanju salezijanske mladine na Bledu.Na srečanju je bil predstavljen utrip mednarodnega poletnega srečanja salezijanske mladine, ki ga imenujemo »Confronto«. Predstavniki mladih iz Evrope in Bližjega vzhoda so se zbrali  v Turinu in okolici, kjer sta se rodila in delovala sv. Janez Bosko in sv. Marija Mazzarello. Med njimi je bila tudi ekipa mladih skupaj s salezijanci in sestrami HMP iz Slovenije, ki je na zelo simpatičen in pričevalen način prenesla vsebino in doživetje Confronta med mlade, ki smo bili zbrani na Bledu.

 

Predstavili so nam smernice pod geslom Don Boskovi agentje vizije, gorečnosti in poslanstva. V petek je bil poudarek na viziji Janeza Boska, ki jo je predstavil salezijanec Boštjan Jamnik,  v soboto dopoldne pa smo se poglobili v življenje soustanoviteljice sester salezijank, s. Marije Dominike Mazzarello, pri kateri smo najbolj občudovali njeno duhovno gorečnost. Sestra Danijela Kordeš pa je ob tem predstavila tudi svojo življenjsko pot. Zapomnili si bomo tudi pričevanja tistih, ki so bili poleti na Confrontu, bodisi kot animatorji ali udeleženci.

 

Vsem prisotnim v spominu ostaja še več ... Vse od novih plesov, glasnega petja, pogovorov po skupinah, svete maše, namiznega nogometa, čudovite blejske cerkve, do pravega mladostnega veselja in salezijanske karizme, katero želimo ponesti naprej na vse programe, kjer delamo.

Ana Krnc

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Brezmejno zaupaj

v Božjo Previdnost;

toda Previdnost hoče,

da ji po svojih

močeh pomagaš.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
DUHOVNIŠKO POSVEČENJE
Končno: 5. junij 1841, Janez je v Torinu prejel duhovniško posvečenje. Prvo mašo je daroval v cerkvi sv. Frančiška Saleškega, ob njem pa je bil veliki dobrotnik in duhovni voditelj Jožef Cafasso. Drugo mašo je naslednji dan daroval v cerkvi Marije Tolažnice (Consolata). Potem se je napotil v domačo župnijo, da bi daroval novo mašo za svoje ljudi. Bilo je to v četrtek, na praznik Rešnjega telesa in krvi v Castelnuovu. Vsi so želeli videti Marjetinega sina, ki je postal duhovnik. Za mater Marjeto je bil to še posebej prazničen dan; ona, ki je tako dolgo upala, verjela in garala, je sedaj z začudenjem gledala, kako so se njene sanje uresničile. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon