Srečanje salezijanske mladine na Bledu

08.11.2017 

 

Salezijanci, sestre HMP, uskovničarji, SMC-ji, Želimeljčani, animatorji  in nasploh vsi prijatelji don Boska smo se 3. in 4. novembra zbrali na nepozabnem srečanju salezijanske mladine na Bledu.Na srečanju je bil predstavljen utrip mednarodnega poletnega srečanja salezijanske mladine, ki ga imenujemo »Confronto«. Predstavniki mladih iz Evrope in Bližjega vzhoda so se zbrali  v Turinu in okolici, kjer sta se rodila in delovala sv. Janez Bosko in sv. Marija Mazzarello. Med njimi je bila tudi ekipa mladih skupaj s salezijanci in sestrami HMP iz Slovenije, ki je na zelo simpatičen in pričevalen način prenesla vsebino in doživetje Confronta med mlade, ki smo bili zbrani na Bledu.

 

Predstavili so nam smernice pod geslom Don Boskovi agentje vizije, gorečnosti in poslanstva. V petek je bil poudarek na viziji Janeza Boska, ki jo je predstavil salezijanec Boštjan Jamnik,  v soboto dopoldne pa smo se poglobili v življenje soustanoviteljice sester salezijank, s. Marije Dominike Mazzarello, pri kateri smo najbolj občudovali njeno duhovno gorečnost. Sestra Danijela Kordeš pa je ob tem predstavila tudi svojo življenjsko pot. Zapomnili si bomo tudi pričevanja tistih, ki so bili poleti na Confrontu, bodisi kot animatorji ali udeleženci.

 

Vsem prisotnim v spominu ostaja še več ... Vse od novih plesov, glasnega petja, pogovorov po skupinah, svete maše, namiznega nogometa, čudovite blejske cerkve, do pravega mladostnega veselja in salezijanske karizme, katero želimo ponesti naprej na vse programe, kjer delamo.

Ana Krnc

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

V najtežjih preizkušnjah

ti je potrebna močna vera.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon