Srečanje salezijanske mladine na Bledu

08.11.2017 

 

Salezijanci, sestre HMP, uskovničarji, SMC-ji, Želimeljčani, animatorji  in nasploh vsi prijatelji don Boska smo se 3. in 4. novembra zbrali na nepozabnem srečanju salezijanske mladine na Bledu.Na srečanju je bil predstavljen utrip mednarodnega poletnega srečanja salezijanske mladine, ki ga imenujemo »Confronto«. Predstavniki mladih iz Evrope in Bližjega vzhoda so se zbrali  v Turinu in okolici, kjer sta se rodila in delovala sv. Janez Bosko in sv. Marija Mazzarello. Med njimi je bila tudi ekipa mladih skupaj s salezijanci in sestrami HMP iz Slovenije, ki je na zelo simpatičen in pričevalen način prenesla vsebino in doživetje Confronta med mlade, ki smo bili zbrani na Bledu.

 

Predstavili so nam smernice pod geslom Don Boskovi agentje vizije, gorečnosti in poslanstva. V petek je bil poudarek na viziji Janeza Boska, ki jo je predstavil salezijanec Boštjan Jamnik,  v soboto dopoldne pa smo se poglobili v življenje soustanoviteljice sester salezijank, s. Marije Dominike Mazzarello, pri kateri smo najbolj občudovali njeno duhovno gorečnost. Sestra Danijela Kordeš pa je ob tem predstavila tudi svojo življenjsko pot. Zapomnili si bomo tudi pričevanja tistih, ki so bili poleti na Confrontu, bodisi kot animatorji ali udeleženci.

 

Vsem prisotnim v spominu ostaja še več ... Vse od novih plesov, glasnega petja, pogovorov po skupinah, svete maše, namiznega nogometa, čudovite blejske cerkve, do pravega mladostnega veselja in salezijanske karizme, katero želimo ponesti naprej na vse programe, kjer delamo.

Ana Krnc

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon