Srečanje z očetom Salezijanske družine

12.06.2018 

 

Zadnji majski konec tedna smo obhajali doživeto praznovanje 100-letnice prihoda salezijancev na Reko na Hrvaškem. Osrednji gost tega dogajanja je bil vrhovni predstojnik SDB, g. Ángel Fernández Artime.


V programu njegovega obiska je bilo tudi kratko srečanje s hčerami Marije Pomočnice slovensko-hrvaške province v domu sester, ki je tudi katoliški študentki dom »Valponasca« za dvajset deklet. Navzoče sestre (tistim iz hrvaških skupnosti so se v lepem številu prdružile tudi iz Slovenije) in študentke so ga pričakale pred hišo in izrekle simpatično dobrodošlico.

 

G. Ángel je vsako osebno pozdravil in zelo nazorno pokazal, da je vesel srečanja. Ko je pozdravil še Jezusa v hišni kapeli, so se vsi zbrali v dvorani, kjer je inšpektorica, s. Mojca Šimenc, predstavila zgodovino navzočnosti HMP v Sloveniji in na hrvaškem in pomenljivost prostora, kjer se nahajamo, saj je bil to dom, kjer so se po vojni razkropljne HMP najprej zbrale v skupnost. V preprostem očetovskem nagovoru je predstojnik sestre in dekleta povabil naj na prihodnost ne gledajo s strahom: »Ne smemo se braniti in zato zapreti pred okoljem. Svet ima številne izzive, ki so težji od tistih v preteklosti. Moramo se ozreti okrog in videti, kaj je potrebno, kje bomo našli mlade, da jih srečamo.«

 

Sestre so se udeležile tudi srečanja predstojnika s člani Salezijanske družine na Hrvaškem, kjer je bilo še posebno izraženo veselje nad lepim sodelovanjem in začetkom Združenja Marije Pomočnice, ki ga animira s. Jelena Kolar, HMP iz Zagreba, ter slovesne sv. maše na oratorijskem igrišču.

sIN
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Drugim boš pomagal

k svetosti, ko si boš

sam prizadeval zanjo.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BRAT ANTON
Zaradi brata Antona je Janezek moral skoraj za tri leta za pastirja in hlapca k družini Moglia. Šele novembra 1829 ga je stric Mihael rešil, da se je vrnil v družino in nadaljeval z učenjem. Anton je namreč dopolnil enaindvajset let; mati Marjeta je sklenila, da bo razdelila to, akr so imeli in se bo Anton osamosvojil. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon