Srečanje z očetom Salezijanske družine

12.06.2018 

 

Zadnji majski konec tedna smo obhajali doživeto praznovanje 100-letnice prihoda salezijancev na Reko na Hrvaškem. Osrednji gost tega dogajanja je bil vrhovni predstojnik SDB, g. Ángel Fernández Artime.


V programu njegovega obiska je bilo tudi kratko srečanje s hčerami Marije Pomočnice slovensko-hrvaške province v domu sester, ki je tudi katoliški študentki dom »Valponasca« za dvajset deklet. Navzoče sestre (tistim iz hrvaških skupnosti so se v lepem številu prdružile tudi iz Slovenije) in študentke so ga pričakale pred hišo in izrekle simpatično dobrodošlico.

 

G. Ángel je vsako osebno pozdravil in zelo nazorno pokazal, da je vesel srečanja. Ko je pozdravil še Jezusa v hišni kapeli, so se vsi zbrali v dvorani, kjer je inšpektorica, s. Mojca Šimenc, predstavila zgodovino navzočnosti HMP v Sloveniji in na hrvaškem in pomenljivost prostora, kjer se nahajamo, saj je bil to dom, kjer so se po vojni razkropljne HMP najprej zbrale v skupnost. V preprostem očetovskem nagovoru je predstojnik sestre in dekleta povabil naj na prihodnost ne gledajo s strahom: »Ne smemo se braniti in zato zapreti pred okoljem. Svet ima številne izzive, ki so težji od tistih v preteklosti. Moramo se ozreti okrog in videti, kaj je potrebno, kje bomo našli mlade, da jih srečamo.«

 

Sestre so se udeležile tudi srečanja predstojnika s člani Salezijanske družine na Hrvaškem, kjer je bilo še posebno izraženo veselje nad lepim sodelovanjem in začetkom Združenja Marije Pomočnice, ki ga animira s. Jelena Kolar, HMP iz Zagreba, ter slovesne sv. maše na oratorijskem igrišču.

sIN
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

V odnosu do Boga naj te

vodi vera, v odnosu do

bližnjega ljubezen, v odnosu

do sebe samega pa ponižnost.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon