Srečenje salezijancev sotrudnikov z vrhovno koordinatorko

29.11.2017 

V nedeljo, 26. novembra 2017 smo se na Rakovniku zbrali salezijanci sotrudniki iz vse Slovenije. Srečanje so s svojo navzočnostjo obogatili vrhovna koordinatorka ga. Noemi Bertola, vrhovna delegatka HMP s. Leslye Sandigo in vrhovna blagajničarka ga. Cinzia Arena.


Po začetnem druženju smo srečanje nadaljevali s predstavitvijo posameznih centrov, nato pa smo prisluhnili besedam gostov.

Vrhovna koordinatorka ga. Noemi Bertola je salezijance sotrudnike spodbudila k aktivnemu življenju v centru in podelitvi poslanstva, ki ga združenje ima. S. Leslye Sandigo je spregovorila o pomembnosti osebne formacije. Ga. Cinzia Arena pa nam je predstavila ekonomsko solidarnost v združenju, ki izvira iz čuta pripadnosti vsakega posameznika združenju.

Srečanje smo zaključili s sveto mašo v rakovniški cerkvi pri kateri so peli mladinski zbori.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Čeprav nisi pridigar,

lahko pridigaš -

s svojim zgledom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več


BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon