Srečenje salezijancev sotrudnikov z vrhovno koordinatorko

29.11.2017 

V nedeljo, 26. novembra 2017 smo se na Rakovniku zbrali salezijanci sotrudniki iz vse Slovenije. Srečanje so s svojo navzočnostjo obogatili vrhovna koordinatorka ga. Noemi Bertola, vrhovna delegatka HMP s. Leslye Sandigo in vrhovna blagajničarka ga. Cinzia Arena.


Po začetnem druženju smo srečanje nadaljevali s predstavitvijo posameznih centrov, nato pa smo prisluhnili besedam gostov.

Vrhovna koordinatorka ga. Noemi Bertola je salezijance sotrudnike spodbudila k aktivnemu življenju v centru in podelitvi poslanstva, ki ga združenje ima. S. Leslye Sandigo je spregovorila o pomembnosti osebne formacije. Ga. Cinzia Arena pa nam je predstavila ekonomsko solidarnost v združenju, ki izvira iz čuta pripadnosti vsakega posameznika združenju.

Srečanje smo zaključili s sveto mašo v rakovniški cerkvi pri kateri so peli mladinski zbori.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Bog se ne da premagati v velikodušnosti.

 

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon