SVETOST TUDI ZATE

08.01.2019 

g. Ángel Fernández Artime, salezijanski vrhovni predstojnik
g. Ángel Fernández Artime, salezijanski vrhovni predstojnik

Rim. 27. decembra 2018 je bilo vsej salezijanski družini v vrhovni hiši hčera Marije Pomočnice v Rimu predstavljeno vezilo za leto 2019.

»Svetost tudi zate« je naslov vezila 2019 in poglablja svetopisemsko besedilo iz evangelija apostola Janeza: »Da bo moje veselje v vas.” (Jn 15,11)

Navzoča je bila vrhovna predstojnica HMP, m. Yvonne Reungoat, vrhovni svet HMP, g. Filiberto González, vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje, g. Eusebio Muñoz, delegat vrhovnega predstojnika za salezijansko družino, novinke dveh mednarodnih noviciatov v Rimu in Castelgandolfu, HMP iz skupnosti, ki pripadajo dvema rimskima provincama, SDB in drugi člani salezijanske družine.


Zares izvirno popoldne: televizijska pogovorna oddaja, kjer so protagonisti besede in medsebojna podelitev. Dve voditeljici, novinki Maria Laura in Andreja, poseben gost, g. Ángel Fernández Artime, salezijanski vrhovni predstojnik in ustvarjalec vezila.

Pred predstavitvijo, ki jo je imel vrhovni predstojnik, so si navzoči ogledali video vezila. Nato je g. Ángel, vzpodbujen z vprašanji obeh voditeljic, s pomočjo PTT predstavitve in navdušenega pogovora posredoval srce sporočila.

“Želim pojasniti vsebino, ki je za nas zelo domača, z naslovom, ki je neposredno vzet iz apostolske spodbude papeža Frančiška o poklicanosti k svetosti v današnjem svetu Gaudete et Exsultate. Ob izbiri te vsebine in tega naslova hočem prevesti v našo govorico močan klic k svetosti, ki ga je papež Frančišek naslovil na vso Cerkev,” je povedal vrhovni predstojnik.

Kateri so koraki, da pogumno začnemo pot svetosti? Kateri so pokazatelji svetosti? Katere so poti svetosti v luči salezijanske svetosti?

Svetost ni izjemna pravica nekaterih, pač pa je pravica vseh. Papež razloži, da ima vsako človeško bitje pravico do življenja in do tega, da je srečno (prim. Hvaljen, moj Gospod, št. 43). Kot salezijanska družina smo poklicani, da uresničimo to prizadevanje za srečo tako, da vsem prinašamo veselje evangelija; na poseben način pa s tem, da naša svetost prebuja svet s skladnim in svetlim življenjem, z govorico, ki jo možje in žene današnjega časa morejo razumeti: govorico svetosti (prim. Zaključni dokument sinode, št. 166).

Vrhovna mati, s. Yvonne Reungoat, se je ob zaključku g. Ángelu zahvalila in izrazila željo, “da bi kot salezijanska družina pot svetosti živeli ne sami, pač pa skupaj z in za mlade, v slogu salezijanske svetosti: svetosti vsakdanjika, ki sta ga don Bosko in mati Mazzarello s fanti in dekleti živela v Valdoku in Mornezah.”

Video predstavitve in plakat za Vezilo 2019 je na razpolago na spletni strani https://youtu.be/rA8eO2AaIyc


m. Yvonne Reungoat, vrhovna predstojnica HMP

pri predstavitvi sodeluje novinka Andreja

navzoči ob predstavitvi vezila
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kreposti, ki te napolnjujeta

s srečo zdaj in v večnosti,

sta ponižnost in dobrota.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
ODNOS DO BABICE
Odnos matere Marjete do nje je bil tak, kot bi babica bila gospodinja. Spoštovala jo je in poslušala, kot bi bila njena mati. O vseh stvareh se je z njo pogovorila. Ko je imela kak trenutek časa, se je usedla k njej, da sta si bili še bolj blizu. Kadar se je vrnila s trga, jo je vedno razveselila s kakšnim priboljškom, ki ga je babica imela zelo rada. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon