Tretji ženski večer v ŠDAD

05.04.2019 

(ne čisto 100% ženski ;) )

V torek, 2. aprila, ob 20. uri se je v našem študentskem domu na Gornjem trgu dogajal prav poseben večer - Ženski večer. Poseben je bil predvsem zato, ker sta se nam na njem poleg gostje Eme pridružila še dva predstavnika moškega spola: Ambrož in Miha. 

Skozi svojo življenjsko pot in zanimive izkušnje so nam predstavili iskanje in prepoznavanje svoje poklicanosti ter kaj je dragoceno in njim pomembno pri iskanju življenjskih sopotnikov. Vsak od njih se nas je posebej in na svoj način dotaknil s svojim iskrenim pričevanjem in odkritosrčnostjo. Ni manjkalo petja, smeha in modrih besed, prav tako pa gostoljubnosti naših sester redovnic, ki vedno prijazno poskrbijo za žejne in lačne študente in študentke. Žejne in lačne - na telesnem in duhovnem področju ;) Ob koncu večera smo se skupaj združili tudi v molitvi drug za drugega in za našo drago s. Majdo, ki nas kljub težki bolezni tako lepo spremlja in opogumlja. Večer je bil resnično prijeten in kot tak, tudi lep sklep najbolj ženskega meseca v letu - marca.

Urška B.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tistemu, ki ljubi Boga,

Bog vsako stvar obrne v dobro.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon