Tretji ženski večer v ŠDAD

05.04.2019 

(ne čisto 100% ženski ;) )

V torek, 2. aprila, ob 20. uri se je v našem študentskem domu na Gornjem trgu dogajal prav poseben večer - Ženski večer. Poseben je bil predvsem zato, ker sta se nam na njem poleg gostje Eme pridružila še dva predstavnika moškega spola: Ambrož in Miha. 

Skozi svojo življenjsko pot in zanimive izkušnje so nam predstavili iskanje in prepoznavanje svoje poklicanosti ter kaj je dragoceno in njim pomembno pri iskanju življenjskih sopotnikov. Vsak od njih se nas je posebej in na svoj način dotaknil s svojim iskrenim pričevanjem in odkritosrčnostjo. Ni manjkalo petja, smeha in modrih besed, prav tako pa gostoljubnosti naših sester redovnic, ki vedno prijazno poskrbijo za žejne in lačne študente in študentke. Žejne in lačne - na telesnem in duhovnem področju ;) Ob koncu večera smo se skupaj združili tudi v molitvi drug za drugega in za našo drago s. Majdo, ki nas kljub težki bolezni tako lepo spremlja in opogumlja. Večer je bil resnično prijeten in kot tak, tudi lep sklep najbolj ženskega meseca v letu - marca.

Urška B.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATI MARJETA
V njegovi vzgoji ni nič takega, kar ne bi bilo že v vzgoji matere Marjete. Dejansko je don Bosko vzgojno izkušnjo iz družine prenesel v svoj preventivni sistem. Ob tem smo lahko presenečeni, saj vidimo, kaj lahko naredi dobra vzgoja v družini. Če je kaj takega zmogla nepismena kmečka mati brez sredstev, kako ne bi uspelo tudi nam, ko imamo veliko znanja in še več sredstev in pripomočkov. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon