Uskovniški tedni za dijake in študente

04.08.2019 

Mladi od 15. do 30. leta starosti
vabljeni na uskovniške tedne, ki bodo potekali v Dominikovem domu na Pohorju.

 

Tema 2019

Za letošnje geslo smo zbrali dve zalo pomenljivi besedi: Briga me!
Ta briga me v smislu tega, da mi je mar, mi ni vseeno.

Letos bomo na uskovniških tednih spregovorili o naši poklicanosti, odgovornemu služenju, skupnosti in veselju... No, skozi oči naše osebne odgovornosti do vsake izmed teh stvari. Prepričani smo, da mladi danes želijo postati protagonisti svojega življenja, družbe, ter jim ni vseeno za svoje življenje, ter se zavedajo odgovornosti do sebe, drugih in širšega okolja. Spremljala in opogumljala nas bo tudi svetopisemska zgodba o Ruti.


 


Termini 2019:
I. teden: 14. - 20. julij 2019
II. teden: 28. julij - 3. avgust 2019
III. teden: 4. - 10. avgust 2019

 

Prijave in informacije: TUKAJ


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Drugim boš pomagal

k svetosti, ko si boš

sam prizadeval zanjo.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon