Usposabljanje za VODITELJE SVETOPISEMSKIH URIC

09.12.2017 

»Pustite otroke, naj prihajajo k meni, in ne branite jim, kajti takšnih je Božje kraljestvo. Resnično, povem vam: Kdor ne sprejme Božjega kraljestva kakor otrok, nikakor ne pride vanj.« (Lk 18,15)Spoštovani,

svetopisemske urice so koncept celoletnih srečanj za otroke, na katerih na njim primeren način ob svetopisemskih zgodbah približujemo verske resnice, liturgijo in cerkvene praznike. To daje srečanjem biblični in teološki temelj, ki ga današnji otroci drugod težko dobijo.

Urice so sproščujoče in primerne otrokovim sposobnostim v najnežnejših letih. Na njih se domiselno prepletajo pripoved, molitev, igra, ples, pesem in likovno ustvarjanje. Posamezno srečanje traja eno uro enkrat na teden.

Sestre Hčere Marije Pomočnice smo razvile celoten koncept svetopisemskih uric in o njih izdale tudi posebno knjigo. Svetopisemske urice živijo v mnogih krajih po Sloveniji in morda je čas, da zaživijo tudi pri vas.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na usposabljanju za VODITELJE SVETOPISEMSKIH URIC.

Usposabljanje bo potekalo dve soboti: 9. decembra 2017 in eno soboto v mesecu februarju po dogovoru (med 9h in 17h).

 

Za udeležbo na seminarju izpolnite elektronsko prijavnico.

 

Lokacija: Logatec, Miklavžev vrtec (v sklopu medgeneracijskega centra).

Voditeljici: s. Joži Merlak in s. Ivica Oblak, obe sestri HMP, ki sta zasnovali svetopisemske urice in jih uspešno izvajata že petnajst let.

Udeleženci: usposabljanje je primerno za vse, ki želite poglobiti svoje delo in izkušnje na področju verskega dela z otroki. Prvenstveno je namenjeno katehistom, pedagoškim delavcem in animatorjem, ki v župniji vodijo srečanja za predšolske otroke ali imajo namen s takimi srečanji začeti. Priporočamo ga tudi mladim staršem in starim staršem, ki želijo vstopiti v skrivnost, kako majhni otroci doživljajo Boga.

Prispevek za izvedbo seminarja: 20 € za posamezno srečanje (račun dobite naknadno po pošti in se plača preko bančnega nakazila) in doplačilo v gotovini za kosilo.

 

Vsebine usposabljanja:

- otroci in svetopisemske vsebine,

- metode dela z otroki med 3. in 6. letom in konkreten predlog celoletnega dela in vsebin,

- predstavitev temeljnih otrokovih značilnosti v predšolskem obdobju,

- praktični napotki za oznanjevanje Božje besede predšolskim otrokom,

- oblike sodelovanja s starši pri svetopisemskih uricah,

- delavnice (praktična predstavitev srečanj za otroke).

 

Udeleženci seminarja dobijo potrdilo, da so usposobljeni za izvajanje svetopisemskih uric.

Koncept svetopisemskih uric smo predstavili tudi v kratkem filmčku. Dostopen je tukaj.

Za lažje sodelovanje pri delavnicah svetujem udobno oblačilo in copate.

 

Za vse informacije in prijave na usposabljanje lahko pišete ali pokličete na spodnji kontaktni naslov in telefonsko številko. Prosimo, da interes izrazite čim prej!

Vabilo posredujte še komu, ki bi ga usposabljanje zanimalo!

 

Lep pozdrav,

 

s. Jožica Merlak, odgovorna oseba

jozi.merlak@gmail.com

031 418 151

Povezava do primera izvajanja svetopisemskih uric:Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsakdo naj opravlja

svoje dolžnosti zavedajoč

se Božje navzočnosti.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon