Večne zaobljube s. Barbare Močenik

09.09.2019 

Na mali šmaren, 8. septembra, popoldne se je v večnost zapisala beseda s. Barbare Močenik: »Da, Gospod, za vedno!«. Njena domača župnija Šentvid pri Grobelnem je z velikim veseljem in prizadevanjem vseh gostila slavje večnih zaobljub rojakinje, ki je že v letih odraščanja razgibala življenje otrok in mladih, a je po besedah dolgoletnega župnika g. Janeza Nerada s svojim odgovorom na Božji klic pravzaprav naredila največ! Slovesno somaševanje ob prazniku večnih zaobljub je vodil salezijanski inšpektor Marko Košnik, zbrala se je domala večina Barbarinih sosester Hčera Marije Pomočnice s predstojnico s. Mojco Šimenc na čelu, mladi in člani salezijanske družine ter seveda sorodniki, domačini in prijatelji od blizu in daleč, ki so po bogatem bogoslužju v cerkvi in druženju ob cerkvi nadaljevali slavje na Barbarini domačiji v bližnjem Bodrežu. »Ljubezen in ponižnost« je način, ki bo odslej še jasneje označeval pot duhovnega materinstva s. Barbare, ki se je po zgledu soustanoviteljice sester salezijank sv. Marije Dominike Mazzarello zavezala živeti za Boga in za mlade do zadnjega diha.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Dela usmiljenja

so kot številne niti,

ki vas povežejo z Bogom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon