Večne zaobljube s. Barbare Močenik

09.09.2019 

Na mali šmaren, 8. septembra popoldne se je v večnost zapisala beseda s. Barbare Močenik: »Da, Gospod, za vedno!«. Njena domača župnija Šentvid pri Grobelnem je z velikim veseljem in prizadevanjem vseh gostila slavje večnih zaobljub rojakinje, ki je že v letih odraščanja razgibala življenje otrok in mladih, a je po besedah dolgoletnega župnika g. Janeza Nerada s svojim odgovorom na Božji klic pravzaprav naredila največ! Slovesno somaševanje ob prazniku večnih zaobljub je vodil salezijanski inšpektor Marko Košnik, zbrala se je domala večina Barbarinih sosester Hčera Marije Pomočnice s predstojnico s. Mojco Šimenc na čelu, mladi in člani salezijanske družine ter seveda sorodniki, domačini in prijatelji od blizu in daleč, ki so po bogatem bogoslužju v cerkvi in druženju ob cerkvi nadaljevali slavje na Barbarini domačiji v bližnjem Bodrežu. »Ljubezen in ponižnost« je način, ki bo odslej še jasneje označeval pot duhovnega materinstva s. Barbare, ki se je po zgledu soustanoviteljice sester salezijank sv. Marije Dominike Mazzarello zavezala živeti za Boga in za mlade do zadnjega diha.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Kdor zaupa v Marijo,

ne bo nikoli razočaran.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon