Vikend Angelskih biserov pri sestrah

12.04.2017 

Skupinska slika pod cvetočo češnjo.
Skupinska slika pod cvetočo češnjo.

Smo vokalna skupina Angelski biseri. V petek in soboto, 7. in 8. aprila 2017, smo se punce odpravile na intenzivne pevske vaje k našim sestram hčeram Marije Pomočnice v Murski Soboti.


Vaje so se prelevile v zabaven in poučen vikend. Poleg tega, da smo imele vaje s s. Katjo in s. Barbaro, smo se tudi veliko smejale in družile z ostalimi sestrami. Z njimi smo si delile tudi različna doživetja in seveda velike igre, ki so bile nepozabne! Sestre so nam pripravile udobna ležišča in tvegale eno neprespano noč z nami.
Ne smemo pa pozabiti na s. Anito in s. Simono, ki sta naše trebuščke napolnili do vrha.
Punce se bomo še vrnile!


Doris Horvat
Pevske vaje.

Pevske vaje skupaj s soboškim otroškim zborom za veliko noč.

Kdo se boji črnega moža?

Odbojka.
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Kdor ne živi v miru

z Bogom, nima miru

v sebi in zato ne živi

v miru z drugimi.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
POČITNICE
Janez je bil med šolskim letom na varnem in v dobrih rokah, zato matere Marjete to ni skrbelo, dobivala pa je spodbudna sporočila o njegovem napredovanju. Njen čas je nastopil s počitnicami, ki so vsako leto trajale štiri mesece, skupaj v petih letih kar dvajset mesecev od novembra 1835 do junija 1841. Takrat je bil Janez v materini vzgojni šoli. Bilo je to enako pomembno kot v semenišču, čeprav to niso bila učena predavanja profesorjev, vendar je tudi materina molčeča navzočnost bila sila zgovorna.
Janez je na počitnice prihajal kot klerik, v talarju, ki ga takrat običajno niso nikdar slekli, saj ga tudi ni bilo treba, ker se bogoslovci niso spuščali v kmečka opravila. Janez pa je odložil talar in se z vso zagnanostjo vrgel na delo z materjo, bratoma in drugimi ljudmi. Hkrati pa je pridno pomagal tudi župniku. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon