Volitve predstavnice študentk v ŠDAD

14.11.2017 

V torek, 7. 11. 2017, so v študentskem domu Alojzije Domanjko potekale volitve predstavnice študentk. Program se je začel z glasbenim uvodom s klavirsko spremljavo Klare M. in tolkalskimi ritmi Eme P., ter nadaljeval z besedo naše s. Barbare.


Molitev sta pripravili Karmen D. in Špela S.,  nato pa nas je Mirjam A., ki se je letos udeležila svetovnega srečanja salezijanske mladine v Italiji -  Confronto, naučila koreografije ob skladbi, ki govori o svetemu Janezu Bosku. Z veseljem smo korake ponovile za njo in zaplesale v skupnem ritmu. Po skupnem plesanju in prepevanju je bil že čas za volitve. Vse smo dobro razmislile o svoji odločitvi in po končanem štetju glasov se je pokazalo, da je največje zaupanje naših študentk dobila Mihaela D. Monika I. in Barbara G. pa sta bili po številu glasov takoj na drugem mestu, zato smo ju izvolili kot namestnici predstavnice.

V zadnjem delu večera so nas z dramsko igrico o sv. Miklavžu presenetile študentke iz prvega in drugega nadstropja. Nastopale so: Eva M., Tina F., Tina L., Mihaela D., Urška B. in Katarina R.

Na koncu smo vse potegnile listke z imenom ter tako izbrale svojega skritega prijatelja za prihajajoče praznovanje praznika sv. Miklavža ter ob čaju ter piškotih še poklepetale.

 

Besedilo: Marija S.

Foto: Anastasija V.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Vsak večer pomislite:

kakšna bi bila moja večna

usoda, če bi moral to noč umreti?
(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon