Volitve predstavnice študentk v ŠDAD

14.11.2017 

V torek, 7. 11. 2017, so v študentskem domu Alojzije Domanjko potekale volitve predstavnice študentk. Program se je začel z glasbenim uvodom s klavirsko spremljavo Klare M. in tolkalskimi ritmi Eme P., ter nadaljeval z besedo naše s. Barbare.


Molitev sta pripravili Karmen D. in Špela S.,  nato pa nas je Mirjam A., ki se je letos udeležila svetovnega srečanja salezijanske mladine v Italiji -  Confronto, naučila koreografije ob skladbi, ki govori o svetemu Janezu Bosku. Z veseljem smo korake ponovile za njo in zaplesale v skupnem ritmu. Po skupnem plesanju in prepevanju je bil že čas za volitve. Vse smo dobro razmislile o svoji odločitvi in po končanem štetju glasov se je pokazalo, da je največje zaupanje naših študentk dobila Mihaela D. Monika I. in Barbara G. pa sta bili po številu glasov takoj na drugem mestu, zato smo ju izvolili kot namestnici predstavnice.

V zadnjem delu večera so nas z dramsko igrico o sv. Miklavžu presenetile študentke iz prvega in drugega nadstropja. Nastopale so: Eva M., Tina F., Tina L., Mihaela D., Urška B. in Katarina R.

Na koncu smo vse potegnile listke z imenom ter tako izbrale svojega skritega prijatelja za prihajajoče praznovanje praznika sv. Miklavža ter ob čaju ter piškotih še poklepetale.

 

Besedilo: Marija S.

Foto: Anastasija V.







Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Ob koncu življenja boš

obral sadove svoje dobrote.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
več



BOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
MATERIN NAGOVOR
Zvečer pred odhodom - 30. oktobra 1835 - me je poklicala na stran in mi povedala tale znameniti nagovor:
»Moj Janez, oblekel si duhovniško obleko in zato čutim vse tisto zadovoljstvo, ki ga lahko čuti mati zaradi uspeha svojega sina. Toda zapomni si, da ne daje obleka časti tvojemu stanu, ampak spolnjevanje kreposti; ah, za Božjo voljo, ne onečasti te obleke. Takoj jo odloži. Raje vidim, da imam sina revnega kmeta kakor sina duhovnika, ki zanemarja svoje dolžnosti. Ko si prišel na svet, sem te izročila blaženi Devici, ko si začel svoje študije, sem ti priporočila, da bodi ves njen in če bom postal duhovnik, vedno priporočaj in širi pobožnost do Marije.« (iz knjige: V začetku je bila mati)



Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon