Vrhovni zbor salezijancev

15.03.2020 

 

Salezijanci so od 16. februarja 2020 imeli vrhovni zbor na temo: Kakšni salezijanci za mlade danes? Razmišljali so v treh sklopih:

  • prioritete salezijanskega poslanstva med današnjo mladino,
  • profil salezijanca danes,
  • delitev poslanstva med salezijanci in laiki.


 

Zaradi izrednih razmer v Italiji in v svetu so že 11. marca 2020 potrdili za novo šestletje (2020-2026) don Ángela Fernández Artime kot vrhovnega predstojnika. Za njegovega vikarja so izvolili Štefana Martoglia.

 

Tukaj si lahko ogledate nove_vrhovne_svetovalce in nove_pokrajinske_svetovalce

ter preberete papeževo_sporočilo udeležencem vrhovnega zbora salezijancem, ki so vrhovni zbor predčasno zaključili 14. 3. 2020.

 

Novemu vrhovnemu svetu salezijancev iskreno čestitamo, se veselimo z njimi in kličemo na vse obilje Božjega blagoslova, navdihov Svetega Duha ter varstva Marije Pomočnice.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Pravega praznika ni

brez spovedi in obhajila.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
TALAR
Prišel je dan, 25. oktober, ko je oblekel talar; zaradi tega mu ni bio treba nositi vojaške uniforme. Bilo je 30. Oktobra 1835, zadnji dan pred odhodom od doma. Takole se sam spominja srečanja z materjo: »Skromna bala je bila pripravljena. Moji sorodniki so bili vsi zadovoljni; jaz pa še bolj kot oni. Le moja mati je bila zamišljena in me je ves čas spremljala s svojim pogledom, kakor da bi mi hotela kaj reči. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon