Zahvalno srečanje sodelavcev in prijateljev sester ter Marijinega doma na Bledu

11.06.2018 

Na lepo junijsko soboto, 9. 6. 2018, smo se pozno dopoldne začeli zbirati prijatelji in sodelavci skupnosti. S. Marija I. nas je najprej preko fotografij popeljala skozi iztekajoče se pastoralno leto.


Srečanje smo potem nadaljevali z najpomembnejšim delom dneva – sveto mašo v kapeli. Bogu smo se zahvalili za obilje darov tega leta, za skupnost sester, za naš kraj in našo domovino. S petjem smo res veselo in živo slavili Boga. Na praznik Marijinega brezmadežnega Srca nas je g. Vinko spomnil nanjo in na njeno materinsko ljubezen.

Duhovno bogati smo se skupaj lotili priprave hrane in skupnega obeda. Ta del druženja je vedno priložnost za klepet. Tudi letos nas je s. Angelca s pomočnicami »pockrkljala« s čudovitimi krušnimi dobrotami. Prava paša za oči in brbončice. Tudi fantje so svoj del posla pri žaru opravili več kot pohvalno.

V zavetju sence dreves na vrtu smo se družili v pogovoru, spominih, zahvali in smehu. Mladi so s petjem čudovito dopolnili naš skupaj preživeti čas.

Brigita in s. Barbara P. sta nam s kvizom približali svet svetnikov, ko smo s skupnimi močmi skušali uganiti naše nebeške zavetnike. Ja, znanja na tem področju nam nekaterim še manjka.

Potem smo se zahvaljevali sodelavci in prijatelji, na koncu pa še s. Majda, ki je s prispodobo življenja prvih kristjanov res ganljivo opisala našo povezanost.

»Veter veje, koder hoče, njegov glas slišiš, pa ne veš, od kod prihaja in kam gre…« (Jn 3,8) Vročino junijskega popoldneva je blago razpihoval veter. Je bil Sv. Duh, ki ohlaja s svojo sapico naša življenja, pomirja s svojo ljubeznijo vsakega izmed nas, nas poživlja na poti …? Čutili smo to njegovo prisotnost v dajanju in prejemanju dneva.

Z molitvijo in blagoslovom smo sklenili skupaj preživeti dan, z veliko hvaležnostjo za sestre in njihov dom, ki ima vedno odprta vrata srca na stežaj.

Drage sestre HMP – Bogu hvala za vas!

Ob letu osorej.

Marija Tišler SerianzDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Čeprav nisi pridigar,

lahko pridigaš -

s svojim zgledom.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon