Združenje Marije Pomočnice, »nosilka češčenja Marije Pomočnice za vso Salezijansko družino«

27.03.2017 

Člani Združenja Marije Pomočnice Murska Sobota, Maribor, Lj.-Rakovnik smo imeli od 24. do 26. marca 2017 duhovne vaje v Marijanišču v Veržeju. Duhovne vaje je vodil g. Tone Ciglar SDB, duhovni voditelj ZMP na slovenski ravni. Spremljala sta nas tudi duhovna voditeljica ZMP Murska Sobota s. Cecilija Hozjan HMP in g. Marko Košnik SDB z Rakovnika.


Skozi celoten vikend, zbralo se nas je okrog 50, smo se skupaj zbirali v molitvi rožnega venca, križevega pota, hvalnic in seveda vsak dan pri sv. maši. V petek je bil uvodni večer, ko smo razmišljali ob vezilu vrhovnega predstojnika za leto 2017 »Družina smo«; v sobotnem dopoldnevu o Mariji, ki nam jo podaja Božja beseda; razmišljali pa smo tudi o poklicu biti član ZMP: »Zakaj ste rekli DA?« Da moramo Marijo v svojem življenju posnemati korenito, da mora naša pobožnost občudovanje Marije voditi v pobožnost posnemanja Marije, da moramo posnemati Njeno vero, držo in ljubezen. Na začetku naše poti ni gotovosti, tako je bilo tudi pri Mariji, saj Bog samo kliče. Marija ni vsega razumela, je pa sprejela. Pri Sv. Duhu ni nič nemogoče.

Član/ica ZMP je poklican, da z veseljem zapoje svoj magnifikat kot Marija. Skupaj ustvarjamo veselje – občestvo je veselje in naša kozmetika za dušo je spoved. Čista duša je veselje. Tudi skozi don Boskove oči smo obdelali blagre, ki so najprej Jezusovo življenjsko vodilo. Šele nato jih z besedo in življenjem predstavi nam. Lahko jih živimo tukaj in sedaj. Blagrovan je srečen, blagoslovljen, blažen človek.

Druženje je potekalo v miru in zaupanju, kako moramo biti kristjani v tem svetu luč, sol, veselje, sreča; gre torej za svetost vsakdanjega življenja – da vsepovsod prinašamo svetlobo, luč in luč so naša dobra dela.

Dragi brat, draga sestra, bodi luč, kristjan bodi luč, ker je Bog svetloba.

Beseda je tekla tudi o vsebinsko zelo pomembnem pojmu za naše življenje, kako moramo imeti v življenju pravo mero soli, ne preveč in ne premalo. Kristjani smo za svet to, kar je za hrano sol. Vsaka od naštetih tematik nagovarja po svoje, vsaka ima močan pridih don Boskove drže do teh skrivnosti in poklicanosti.

Ta duhovni vikend je bil čas milosti, ko smo obnovili in poživili ljubezen do Marije Pomočnice in njeno češčenje. Zaključili smo s sv. mašo in skupnim nedeljskim kosilom, ko smo skupaj praznovali tudi rojstni dan g. Toneta. Ti dnevi so bili polni spoznavanja, povezovanja in tudi učenja za življenje, kjer se telo spočije in duša napolni. Vsi skupaj smo srečni odšli na svoje domove, »z veseljem biti član/ica Združenja Marije Pomočnice.« Skupaj smo močnejši, vsi skupaj smo povezani v močno »verigo«, ki je MOLITEV, in s tem je lahko vsak luč, sol, veselje … to je izvir.

Mihaela Žökš, predsednica ZMP Murska Sobota


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Veselje, molitev in sveto

obhajilo so tvoja opora!

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
BABICA
Odnosa do starejših so se otroci naučili iz odnosa matere do babice. Bila je sicer stara in bolna, vendar je s svojega stola ali postelje nadzorovala vse dogajanje v hiši in zunaj nje. Storila je vse, kar je zmogla, zlasti pri pripravi jedi in pri urejanju hiše, kjer je bilo vedno vse snažno in na svojem mestu. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon