Župnijski dan pri sv. Jakobu v Ljubljani

24.06.2018 

 

V nedeljo, 10. junija, smo imeli pri sv. Jakobu v Ljubljani zaključek veroučnega leta in župnijski dan, ki je bil s soncem obdan že od zgodnjega jutra.


Začeli smo dan z najlepšo skrivnostjo: z daritvijo sv. maše, ki jo je daroval za vse žive in pokojne župljane p. Albert. Z otroki smo sodelovali s slovesnim ministriranjem, branjem zahval in z navdušenim petjem, ki je prihajalo iz čistih otroških src.

 

Po sv. daritvi je p. Albert povabil vse prisotne na župnijsko dvorišče, kjer se je slavje nadaljevalo z glasbenimi točkami. Marko je zaigral na saksofonu nekaj znanih pesmi, ki so mogočno donele po vsej okolici in Kim je čudovito zapela pesem Aleluja. Ostali veroučenci pa so zaigrali igro o sv. Jakobu. Sledilo je razporeditev po skupinah vseh prisotnih za reševanje kviza, nabirali smo točke in dobili tudi zelo duhovite nagrade. Ob koncu smo se zahvalili tudi s. Majdi za njeno požrtvovalno delo v naši župniji. Zaželeli smo ji Božjega blagoslova v njenem poklicu, služenju Bogu in bližnjim.

P. Albert je blagoslovil hrano in bili smo deležni najrazličnejših dobrot: od izjemnega golaža s polento do peciva, lubenice, ananasa, sladoleda  in izvrstnih sladic, ki so jih spekle pridne gospodinje! Srečanje se je nadaljevalo ob veseli igri z otroki na dvorišču.

 

Hvaležni smo lahko Bogu za vse milosti, ki smo jih osebno prejeli v naši župniji v tem letu. Zaključila bi s pesmijo ki smo jo prepevali: »Slava Bogu naj doni, slava Bogu naj zveni, vsem ljudem, ki blage volje so, mir želimo mi.«

Besedilo: Cecilija

Foto: arhiv družine SedejDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  


Tvoje življenjsko geslo

naj bo »veselje«,

a veselje brez greha.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

Vir: www.hozana.si

SALEZIJANSKE PRILIKE
ŠOLANJE
Šola je bila draga, mati Marjeta pa brez sredstev. Šolska taksa je znašala 12 lir, knjige in drugo pa še 21 lir na mesec. Za primerjavo navedimo: delavec - moški je na dan zaslužil liro, ženske samo 60-80 stotinov. Janez je videl materine muke. Zato ji je nekega dne predlagal: »Če se strinjate, bom vzel vrečo in od hiše do hiše prosjačil za darove; nabrano bova prodala«. Mati je privolila. (iz knjige: V začetku je bila mati)Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon