Župnijski dan pri sv. Jakobu v Ljubljani

24.06.2018 

 

V nedeljo, 10. junija, smo imeli pri sv. Jakobu v Ljubljani zaključek veroučnega leta in župnijski dan, ki je bil s soncem obdan že od zgodnjega jutra.


Začeli smo dan z najlepšo skrivnostjo: z daritvijo sv. maše, ki jo je daroval za vse žive in pokojne župljane p. Albert. Z otroki smo sodelovali s slovesnim ministriranjem, branjem zahval in z navdušenim petjem, ki je prihajalo iz čistih otroških src.

 

Po sv. daritvi je p. Albert povabil vse prisotne na župnijsko dvorišče, kjer se je slavje nadaljevalo z glasbenimi točkami. Marko je zaigral na saksofonu nekaj znanih pesmi, ki so mogočno donele po vsej okolici in Kim je čudovito zapela pesem Aleluja. Ostali veroučenci pa so zaigrali igro o sv. Jakobu. Sledilo je razporeditev po skupinah vseh prisotnih za reševanje kviza, nabirali smo točke in dobili tudi zelo duhovite nagrade. Ob koncu smo se zahvalili tudi s. Majdi za njeno požrtvovalno delo v naši župniji. Zaželeli smo ji Božjega blagoslova v njenem poklicu, služenju Bogu in bližnjim.

P. Albert je blagoslovil hrano in bili smo deležni najrazličnejših dobrot: od izjemnega golaža s polento do peciva, lubenice, ananasa, sladoleda  in izvrstnih sladic, ki so jih spekle pridne gospodinje! Srečanje se je nadaljevalo ob veseli igri z otroki na dvorišču.

 

Hvaležni smo lahko Bogu za vse milosti, ki smo jih osebno prejeli v naši župniji v tem letu. Zaključila bi s pesmijo ki smo jo prepevali: »Slava Bogu naj doni, slava Bogu naj zveni, vsem ljudem, ki blage volje so, mir želimo mi.«

Besedilo: Cecilija

Foto: arhiv družine SedejDodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  

Zavedaj se, da imaš

angela, ki te spremlja,

varuje in je tvoj prijatelj.

(Sveti Janez Bosko)

MOLIMO ZA VAS
Molitvena povezanost
Pri naši vsakdanji molitvi smo povezane z vsemi, ki se nam priporočate v molitev: v prošnji ali v zahvali, v stiski ali bolezni. Hvala vsem, ki se tej molitvi na kakršenkoli način pridružite.
večBOŽJA BESEDA

SALEZIJANSKE PRILIKE
TAŠČINA POMOČ
Tašča je bila v veliko pomoč pri vzgoji njenih otrok. Bila je vedno doma in njo je nekako nadomeščala pri njenih odsotnostih zaradi dela na polju in v vinogradu ali zaradi odhoda v mesto na tržnico, da je prodala kaj od svojih skromnih pridelkov in zaslužila kako liro za potrebne stvari, ki jih je bilo treba kupiti. Zaradi babičine navzočnosti je bila brez skrbi za otroke. V vsem sta se čudovito ujemali. Otroke je posvarila: »Babico morate ubogati prav tako kot mene«. (iz knjige: V začetku je bila mati)


Družba hčera Marije Pomočnice, Rakovniška 21, 1108 Ljubljana | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon